Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από το έπος του 1940 στις προκλήσεις του σήμερα: Οι νοσταλγοί του Χίτλερ στην Ελλάδα

Από το έπος του 1940 στις προκλήσεις του σήμερα: Οι νοσταλγοί του Χίτλερ στην Ελλάδα

82 χρόνια μετά τη μάχη κατά του φασισμού που άφησε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και μια χώρα διαλυμένη απ’ άκρη σε άκρη, το μήνυμα της εποποιΐας δείχνει πιο επίκαιρο από ποτέ

Η Ελλάδα αντιστέκεται και η ναζιστική μηχανή χάνει πολύτιμο χρόνο γεγονός που επηρεάζει την εξέλιξη όλου του πολέμου. Η κατοχή της χώρας όμως ήταν αναπόφευκτη. Δυστυχία, πείνα, φόβος και εκτελέσεις. Οι 700.000 νεκροί και αγνοούμενοι δείχνουν το μέγεθος της θυσίας. Οι εικόνες της εποχής καθηλώνουν.

Παιδιά σκελετωμένα από την πείνα, κάρα φορτωμένα με ανθρώπους που λύγισαν, περιοχές όπως η Κάνδανος στην Κρήτη που καταστράφηκαν ολοσχερώς. Έλληνες Εβραίοι από τη Θεσσαλονίκη στο δρόμο για το Άουσβιτς και τα υπόλοιπα στρατόπεδα συγκέντρωσης…

Και όμως κάποιοι, λίγες μόνο δεκαετίες αργότερα, άρχισαν όλα αυτά όχι μόνο να τα δικαιολογούν, αλλά και να επικροτούν τις φρικαλεότητες, με σχόλια ανατριχιαστικά.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήριζε τον Χίτλερ μέγα κοινωνικό αναμορφωτή. Ο φυγόποινος Χρήστος Παππάς δηλητηρίαζε παιδικές ψυχές με τα παραγγέλματά του και ο Νίκος Μιχαλολιάκος αυτοπροσδιοριζόταν δίχως περιστροφές.

Μια συστηματική προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας, που πολύ λένε ότι βρήκε πατήματα, επειδή πολλοί από εκείνους που έζησαν τα δραματικά γεγονότα της δεκαετίας του ’40 δεν βρίσκονταν στη ζωή.

Ήσυχοι οι χρυσαυγίτες στις φυλακές

Στο μεταξύ, ήρεμη είναι η κατάσταση και στα τρία σωφρονιστικά ιδρύματα όπου βρίσκονται σε καραντίνα οι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες. Όλοι τους έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κοροναϊό και έχουν βγει αρνητικοί και περιμένουν πλέον να μεταφερθούν στα κελιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις και φαίνεται να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, ενώ ετοιμάζουν τις νομικές διαδικασίες για τι άδειες που θα μπορούν να πάρουν σε ένα χρόνο.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024