Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Εμβόλιο στα νοσοκομεία στις αρχές Δεκεμβρίου, λένε βρετανικά ΜΜΕ

Κοροναϊός : Εμβόλιο στα νοσοκομεία στις αρχές Δεκεμβρίου, λένε βρετανικά ΜΜΕ

Ενθαρρυντικά νέα, όσον αφορά στην ανάπτυξη του εμβολίου που θα κερδίσει μια και καλή τον κοροναϊό, έρχονται από τη Βρετανία, όπου αναπτύσσεται το εμβόλιο της Astrazeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Ενθαρρυντικά νέα, όσον αφορά στην ανάπτυξη του εμβολίου που θα κερδίσει μια και καλή τον κοροναϊό, έρχονται από τη Βρετανία, όπου αναπτύσσεται το εμβόλιο της Astrazeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Sun, το προσωπικό νοσοκομείου στο Λονδίνο ενημερώθηκε να είναι στις… επάλξεις ακόμη και στις 2 Νοεμβρίου!

H βρετανική εφημερίδα διευκρίνισε ότι το νοσοκομείο, το οποίο δεν κατονόμασε, ενημερώθηκε να προετοιμαστεί για το εμβόλιο από την «εβδομάδα που αρχίζει στις 2 Νοεμβρίου».

Τι είπε ο υπουργός Υγείας

Μιλώντας σήμερα στο BBC, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, δήλωσε ότι ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 δεν είναι ακόμη έτοιμο, αν και ο ίδιος ετοιμάζει την επιμελητειακή υποστήριξη για μια πιθανή κυκλοφορία. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι αναμένει την κυκλοφορία του το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Ερωτηθείς από το BBC αν ορισμένοι άνθρωποι θα μπορέσουν να το κάνουν ήδη από φέτος, ο Χάνκοκ απάντησε: «Δεν το αποκλείω αυτό, αλλά δεν είναι η πρώτη μου προσδοκία».

«Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στην περίπτωση που όλα πάνε τέλεια, αλλά δεν είναι η πρώτη μου προσδοκία ότι θα το κάνουμε αυτό φέτος. Ωστόσο το πρόγραμμα προχωράει καλά, αλλά ακόμη δεν βρισκόμαστε εκεί» σημείωσε.

Εξελίξεις στις δοκιμές

Το πειραματικό εμβόλιο κατά του κοροναϊού, που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, προκαλεί παρόμοια ανοσοαπόκριση και στους ηλικιωμένους και στους νέους και οι παρενέργειες είναι λιγότερες μεταξύ των ηλικιωμένων, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca Plc.

Ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 που θα είναι αποτελεσματικό θεωρείται σημαντικός παράγοντας που θα αλλάξει τους κανόνες του παιγνιδιού στη μάχη κατά του νέου κοροναϊού, ο οποίος έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 1,5 εκατομμύριο ανθρώπων, έχει επιφέρει πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία και έχει διαταράξει τη φυσιολογική ζωή των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

«Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι οι αποκρίσεις ανοσογονικότητας ήταν παρόμοιες μεταξύ των ενηλίκων μεγαλύτερης και νεαρότερης ηλικίας και ότι η αντιδραστικότητα ήταν χαμηλότερη στους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, στους οποίους η σοβαρότητα της ασθένειας COVID-19 είναι μεγαλύτερη» δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της AstraZeneca.

«Τα αποτελέσματα αυτά ενισχύουν περαιτέρω το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων για την ασφάλεια και την ανοσογονικότητα του AZD1222» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024