Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Κατά των lockdown ο Κουτσούμπας - Ζήτησε άλλου είδους μέτρα

Κοροναϊός : Κατά των lockdown ο Κουτσούμπας – Ζήτησε άλλου είδους μέτρα

Κατά των lockdown, τοπικών ή ενός νέου γενικού τάχθηκε ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος σημείωσε ότι χρειάζονται άλλου είδους μέτρα για την ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Κατά των lockdown, τοπικών ή ενός νέου γενικού τάχθηκε ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος σημείωσε ότι χρειάζονται άλλου είδους μέτρα για την ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Δεν είναι ουσιαστική λύση

Ο κ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στον RealFm χαρακτήρισε ανησυχητικές τις εξελίξεις επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς είμαστε ακόμη στην αρχή αυτού του δεύτερου μεγάλου κύματος» και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει τα ενδεδειγμένα για τις περιστάσεις μέτρα.

«Οι εξελίξεις γίνονται ιδιαίτερα ανησυχητικές, όταν δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα, δεν γίνονται οι απαραίτητες προσλήψεις, δεν αναπτύσσονται οι υποδομές, δεν προχωρούν σε άλλα πιο αυστηρά μέτρα, ιδιαίτερα για δομές που χρειάζονται ειδική ενασχόληση, ειδική βοήθεια και ειδική στήριξη και έλεγχο. Και φυσικά θεωρούμε ότι δεν είναι ουσιαστική λύση ούτε ένα μερικό, ούτε ένα γενικό lockdown» ανέφερε ο γραμματέας του ΚΚΕ και ζήτησε μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, την αποσυμφόροιση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς κλπ.

«Τίγκα»

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι, άμεσα τώρα, πολλές μαζικές προσλήψεις, νοσηλευτών, γιατρών, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, εξασφάλιση υποδομών, αυστηρά μέτρα σε χώρους δουλειάς, όπου βρίσκονται μαζικά άνθρωποι, εργαζόμενοι και δουλεύουν σε πολύ δύσκολες και ανθυγιεινές συνθήκες, οχτάωρο και βάλε με τις υπερωρίες, σήμερα. Χρειάζονται αυστηρά μέτρα σε οίκους ευγηρίας, σε ευαίσθητες δομές, σε νοσοκομεία, ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Χθες, γυρνούσα από τη Βουλή κι έβλεπα όλα τα λεωφορεία να είναι “τίγκα”. Οι άνθρωποι όρθιοι μέσα, άλλοι καθιστοί ο ένας δίπλα στον άλλον. Και μάσκες που φοράνε δεν καλύπτει αυτό. Ο ένας φταρνίζεται, ο άλλος βγάζει τη μάσκα γιατί θέλει να πιει λίγο νερό ή για να πάρει το χάπι του, γιατί είναι γέροντες κλπ, άρα μην το συζητάμε αυτό».

«Αραίωμα» των τάξεων στα σχολεία

Ειδικότερα για τα σχολεία ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «χρειάζεται αραίωμα των τάξεων στα σχολεία, δεν μπορεί να κλείνουν. Μας έλεγαν ότι κλείνουν δήθεν με τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις, που οι μαθητές ζήταγαν να γίνει πράξη αυτό το αίτημα και τώρα κλείνουν ένα ένα τα τμήματα, ένα ένα τα σχολεία από κοροναϊό. Που θα φτάσουμε πάλι;

Να γίνει αραίωμα των τάξεων και με ενίσχυση νέων αιθουσών. Μπορούν να βρεθούν αίθουσες σε όλους τους χώρους, μπορούν να βρεθούν καθηγητές, είναι έτοιμοι περιμένουν στην ουρά οι αναπληρωτές, χώρια ότι χρειάζονται μόνιμοι διορισμοί.

Άρα, λοιπόν, η επίκληση της ατομικής ευθύνης σήμερα, όχι μόνο είναι κολοβή, όταν δεν συνοδεύεται από τα απαραίτητα μέτρα εκ μέρους του κράτους εκ μέρους της κυβέρνησης, αλλά είναι κι επικίνδυνη όταν λες στον άλλον εσύ έχεις την ευθύνη, μέσα σε όλη αυτή τη ζοφερή κατάσταση, μέσα σε όλον αυτόν τον προβληματισμό, τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στον κόσμο για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του από τα οικονομικά ζητήματα, μέχρι τα εθνικά, μέχρι τα θέματα υγείας και ζωής του ίδιου και των παιδιών του».

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024