Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Πέτσας : Κοντά στο τοπικό lockdown περιφέρειες στη Β. Ελλάδα - Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες

Κοροναϊός – Πέτσας : Κοντά στο τοπικό lockdown περιφέρειες στη Β. Ελλάδα – Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες

«Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για  να φτάσουμε μέχρι το εμβόλιο με ασφάλεια», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη καθιερωμένη ενημέρωση.

Σε καλή επιδημιολογική κατάσταση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος μίλησε εκτενώς για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με την τελευταία αξιολόγηση του ευρωπαϊκού κέντρου (ECDC), οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο, ωστόσο η Ελλάδα εξαιρείται από αυτές μέχρι στιγμής.

Στον δείκτη θετικότητας των τεστ η Ελλάδα είναι στο 3,6 δηλαδή στο πράσινο την ώρα που οι περισσότερες χώρες βρίσκονται στο πορτοκαλί.

Στον χάρτη θνησιμότητας η χώρα είναι η καλύτερη από χώρες που κινούνται στον αντίστοιχο δείκτη, ενώ χειρότερη είναι το Βέλγιο.

Σε καλή κατάσταση η Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη παρά την έξαρση

Ωστόσο όπως αναφέρει ο κ. Πέτσας παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων και στη χώρα μας και γι΄αυτό τέθηκαν σε εφαρμογή δύο νέα μέτρα.

«Διαπιστώνεται πως η εξάπλωση του ιού εντοπίζονται μεταξύ των νέων γι΄αυτό απευθύνεται έκκληση στους νεότεροι να προσέχουν και να αποφεύγουν μαζικές συναθροίσεις», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ, Πέτσας ανέφερε πως ενώ η συντριπτική πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα, την ίδια ώρα οργανώνονται συγκεκριμένες δραστηριότητες με στόχο την διασπορά του ιού.

Για τον λόγο αυτό εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα τις επόμενες μέρες.

Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τρίμηνο – Θα κινηθούμε με ασφάλεια μέχρι το εμβόλιο

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τρίμηνο, οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε στον ορίζοντα ένα αποτελεσματικό εμβόλιο , το οποίο θα έχουμε στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας πως «θα κάνουμε ότι χρειάζεται για  να φτάσουμε μέχρι το εμβόλιο με ασφάλεια».

Οι επόμενες 48 ώρες είναι πολύ σημαντικές για την Βόρεια Ελλάδα

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως τα θετικά νέα είναι πως σε περιοχές όπως στην Αττική βλέπουμε μία σταθεροποίηση.

Ωστόσο στη βόρεια Ελλάδα υπάρχει μία πηγή ανησυχία, όπως στα Ιωάννινα, στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη.

«Οι επόμενες 48 ώρες είναι πολύ σημαντικές ώστε να δούμε αν κάποιες περιφέρειες θα ανέβουν στο επίπεδο επικινδυνότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Οι πιστοί να εφαρμόζουν τα μέτρα

Όσον αφορά τις εικόνες συνωστισμού των πιστών κατά τον εορτασμό του Αγίου Δημήτριου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πέτσας κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.

«Γίνεται μία διαρκής προσπάθεια πειθούς στους πολίτες για την τήρηση των μέτρων. Από την άλλη η στάση της εκκλησίας είναι πολύ υπεύθυνη μέχρι στιγμής», είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024