Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσή Αυγή : Στη ΓΑΔΑ ο καταδικασθείς δολοφόνος Γιώργος Ρουπακιάς

Χρυσή Αυγή : Στη ΓΑΔΑ ο καταδικασθείς δολοφόνος Γιώργος Ρουπακιάς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της Αστυνομίας για την σύλληψη των καταδικασθέντων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Το βράδυ της Πέμπτης την πόρτα της ΓΑΔΑ περνά και ο Γιώργος Ρουπακιάς που καταδικάσθηκε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της Αστυνομίας για την σύλληψη των καταδικασθέντων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Το βράδυ της Πέμπτης την πόρτα της ΓΑΔΑ περνά και ο Γιώργος Ρουπακιάς που καταδικάσθηκε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών.

Πριν τις 10:00 το βράδυ, αστυνομικοί πήραν από την πίσω πλευρά της πολυκατοικίας του τον Γιώργο Ρουπακιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Ρουπακιάς που βρισκόταν ούτως ή αλλως σε κατ’ οίκον περιορισμό ετοιμαζόταν από το πρωί για τη μεταφορά του στις φυλακές, εξαντλώντας ωστόσο το χρόνο που είχε για να μεταβεί στη ΓΑΔΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς, βρισκόταν στις φυλακές του Δομοκού για 36 μήνες ωστόσο αποφυλακίστηκε επειδή δεν ορίστηκε δικάσιμος και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό εδώ και 4,5 χρόνια.

Το σπίτι του φυλασσόταν όλο το 24ωρο από τέσσερις αστυνομικούς.

Παραδίδονται στις Αρχές οι χρυσαυγίτες

Ένας-ένας της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής περνούν την πόρτα της ΓΑΔΑ προκειμένου να πάρουν το δρόμο που τους πρέπει, αυτόν προς τις φυλακές.

Μερικοί παραδόθηκαν αυτοβούλως, κάποιους συνέλαβε στο σπίτι τους η Αστυνομία.

Εξαίρεση αποτελούν ο Γιάννης Λαγός που εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως ευρωβουλευτής «κρύβεται» στις Βρυξέλλες ροκανίζοντας τον χρόνο, αλλά και ο Χρήστος Παππάς που είναι άφαντος.

Μάλιστα ο Χρήστος Παππάς είχε το θράσος να στείλει και μήνυμα μέσω του δικηγόρου του.

«Ο πελάτης μου έχει τις απόψεις του. Θα σταθμίσει το γεγονός ότι μπορεί να εκτίσει μία ποινή, η οποία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να μην επικυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα του δώσει πίσω τα χρόνια που έκανε φυλακή; Προς το παρόν είναι συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο και τι θα αποφασίσει. Γι’ αυτό τονίζω ότι αυτό ισχύει προς το παρόν» επισημαίνει στο ethnos.gr ο κ. Σταυριανάκης.

Ποιοι οδηγούνται στη φυλακή

Στη φυλακή οδηγούνται εκτός από τον «φύρερ» της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και τα πρωτοπαλίκαρά του και συγκεκριμένα οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως διευθυντική ομάδα. Όλοι έχουν ομόφωνα κριθεί ένοχοι από το δικαστήριο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη σε 13 ετών. Για τον Ιωάννη Λαγό, πρέπει να αρθεί η ασυλία του από το ευρωκοινοβούλιο.

Επίσης οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος ως μέλη της οργάνωσης για να τους οποίους έχει επιβληθεί ποινή 6-7 χρόνια κάθειρξη.

 Οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Δημήτρης Κουκούτσης και Ελένη Ζαρούλια μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ.
Στη φυλακή οδηγούνται επίσης 14 συνεργοί του Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024