Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι λοιμωξιολόγοι με αφορμή τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας, προειδοποιώντας για τετραψήφιο αριθμό καθημερινών κρουσμάτων σε λίγο καιρό αν δεν εφαρμοστούν άμεσα νέα μέτρα.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, του οποίου οι προβλέψεις για την εξέλιξη του κοροναϊού στη χώρα μας έχουν αποδειχθεί έγκυρες, είπε χαρακτηριστικά πως «είμαστε στο κακό σενάριο Έχει αρχίσει και κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας μέχρι τις 21 Οκτωβρίου που είχαμε πει».

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε την αναγκαιότητα να εφαρμοστούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι δεν είναι αργά για να επιβληθούν οι μάσκες παντού.

«Τέλος Νοεμβρίου, αν δεν πάρουμε μέτρα, τα κρούσματα θα έχουν φτάσει τα 1.400 καθημερινά και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε 2.000 κρούσματα. Αν επιβάλλουμε το «μάσκα παντού», τα καθημερινά κρούσματα θα πέσουν στα 170… Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι θάνατοι, αν δεν παρθούν μέτρα, θα έχουν φτάσει συνολικά τους 900».

«Αν επιβάλλουμε το «μάσκα παντού», τα καθημερινά κρούσματα θα πέσουν στα 170» επισήμανε στο OPEN.

Επιπλέον, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως φέτος τον χειμώνα δεν θα πρέπει να προτιμήσουμε τα τζάκια για τη θέρμανσή μας, καθώς το κάψιμο των ξύλων μπορεί να εντείνει τη διασπορά του κορονοϊού.

Λινού: Πιθανό να πάμε σε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Πιθανό χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να πάμε σε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων η καθηγήτρια επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

«Είναι πολύ πιθανό να πάμε σε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων σε έναν μήνα από σήμερα, ίσως και σε 2.000 την ημέρα, αν δεν λάβουμε μέτρα. Έπρεπε να είχαμε πάρει μέτρα νωρίτερα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει επιβληθεί η μάσκα παντού» δήλωσε στον ΑΝΤ1 η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού.

«Φοβάμαι ότι δεν έχει μελετηθεί αν θα φέρει αποτέλεσμα το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα», σχολίασε η κ. Λινού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο