Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Δεύτερος κύκλος χρηματοδοτήσεων - Ποιες επιχειρήσεις θα ωφεληθούν

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Δεύτερος κύκλος χρηματοδοτήσεων – Ποιες επιχειρήσεις θα ωφεληθούν

Επιπλέον χρηματοδοτήσεις, εγγυήσεις και συμβουλευτικές υπηρεσίες θα προσφέρει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο Δεύτερο Κύκλο του Προγράμματος Business Innovation Greece, που ανήκει στο πρόγραμμα επιχορηγήσεων του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Επιπλέον χρηματοδοτήσεις, εγγυήσεις και συμβουλευτικές υπηρεσίες θα προσφέρει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο Δεύτερο Κύκλο του Προγράμματος Business Innovation Greece, που ανήκει στο πρόγραμμα επιχορηγήσεων του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχαν ο πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα Frode Overland Andersen, η Anne Lise Rognlidalen, διευθύντρια προγράμματος Business Innovation Greece και η πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Αθηνά Χατζηπέτρου, ανακοινώθηκε η 2η ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων από ελληνικές επιχειρήσεις, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν καινοτόμα έργα στους τομείς της πράσινης καινοτομίας στη βιομηχανία, της γαλάζιας ανάπτυξης και των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ/I

Δεκατρία εκατ. ευρώ

Στη δεύτερη φάση του προγράμματος θα διατεθούν 13 εκατ. ευρώ. Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Α.Χατζηπέτρου ανακοίνωσε ότι θα συμβάλει αμέσως στην μόχλευση του ανωτέρω ποσού με επιπλέον προγράμματα συγχρηματοδότησης και εγγυοδοσίας ώστε να πολλαπλασιαστούν τα οφέλη για τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν.

Διαχειριστής του προγράμματος Business Innovation Greece, συνολικού ύψους 21,5 εκατ. ευρώ, είναι ο οργανισμός Innovation Norway, ένας κρατικός φορέας που υπάγεται στο υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Αλιείας της Νορβηγίας και είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας της Νορβηγικής κυβέρνησης για θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Υποστήριξη προγράμματος

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, μεταξύ άλλων, θα υποστηρίξει το πρόγραμμα Innovation Norway με:

– Δημιουργία νέων συνεργασιών τόσο με τον ιδιωτικό όσο και με τον δημόσιο τομέα, ειδικά στοχευμένων με βάση τις προτεραιότητες του προγράμματος

– Ευαισθητοποίηση της επιχειρηματικής κοινής γνώμης με δημοσιεύσεις και προσκλήσεις για το πρόγραμμα, μέσω του ψηφιακού μάρκετινγκ και άλλων δραστηριοτήτων.

Ολες οι λεπτομέρειες

Ειδική σελίδα στον ιστότοπο της Αναπτυξιακής Τράπεζας θα παρουσιάζει το πρόγραμμα και τις λεπτομέρειες του και φυσικά παραπέμπει τους ενδιαφερόμενους πολίτες στην ιστοσελίδα της Innovation Norway για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για την υποστήριξη των επιχειρήσεων που έχουν υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης στο πλαίσιο του προγράμματος, μέσω συγχρηματοδότησης, με μελλοντικά προγράμματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024