Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «διαβήτης» και ο… δυναμίτης του Ολυμπιακού

Ο «διαβήτης» και ο… δυναμίτης του Ολυμπιακού

Οι πρωταθλητές Ελλάδας «πάτησαν» την Μαρσέιγ (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο) και πέτυχαν μια πανάξια νίκη, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο ότι η θέση του Ολυμπιακού είναι στην ελίτ της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον μεγάλο στόχο του στην πρεμιέρα του στο Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας της Μαρσέιγ με 1-0 στο Καραϊσκάκη και έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται για την πορεία του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας «πάτησαν» την Μαρσέιγ (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο) και πέτυχαν μια πανάξια νίκη, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο ότι η θέση του Ολυμπιακού είναι στην ελίτ της Ευρώπης.

Η ομάδα του Πειραιά έκανε ένα εκπληκτικό δεύτερο μέρος και κυριάρχησε σε κάθε μονομαχία, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό σκηνικό υπεροχής απέναντι στους Γάλλους.

Ο Ολυμπιακός έκανε «πάρτι» απειλώντας διαρκώς την άμυνα της γαλλικής ομάδας και παράλληλα φρόντισε μετά την μεγάλη απόκρουση του Σα στο ξεκίνημα του β’ μέρους, να μην ανησυχήσει στα μετόπισθεν.

Αυτή η υπεροχή του Ολυμπιακού δικαιώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με μια γκολάρα του Αχμέντ Χασάν, ο οποίος έδειξε πως είναι εξαιρετικός γκολτζής και μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στα μεγάλα παιχνίδια των ερυθρόλευκων.

Ήταν μια γκολάρα με όλη την σημασία της λέξης και αναφερόμαστε όχι μόνο στην κεφαλιά του διεθνούς φορ, αλλά και στην δημιουργία.

Γιατί θα πρέπει να σταθούμε στο πάθος που έβγαλαν αρχικά οι παίκτες του Ολυμπιακού για να κλέψουν ψηλά την μπάλα κι εν συνεχεία υπάρχει η σέντρα του Βαλμπουενά.

Μια σέντρα «διαβήτης» από τον Γάλλο μέσο, ο οποίος… πλήγωσε την παλιά του ομάδα στέλνοντας την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Χασάν.

Σέντρα διαβήτης και κεφαλιά «δυναμίτης», με τον Αιγύπτιο στράικερ να στέλνει την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε ν’ αντιδράσει ο Μανταντά.

Ο Χασάν έχει δείξει με τις επιδόσεις του πως είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμος για την ομάδα του λιμανιού και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος για την επιμονή του.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ζητούσε διαρκώς την απόκτηση του παίκτη και η διοίκηση των πειραιωτών του έκανε το χατίρι, πληρώνοντας 2,5 εκατ. ευρώ στην Μπράγκα.

Ο Χασάν είναι μεγάλος γκολτζής και ο Μαρτίνς το ξέρει. Ένας χαρισματικός σκόρερ που συνήθως έρχεται από τον πάγκο για να βοηθήσει στο σκοράρισμα κι αυτό δεν είναι εύκολο.

Μια ματιά σε όσα έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό είναι αρκετή για να του αποδοθούν τα εύσημα.

Βλέπει δίχτυα και είναι μεγάλη υπόθεση να έχει ο διεθνής στράικερ την σιγουριά που του προσφέρει ο Χασάν από τον πάγκο.

Η φάση που έκρινε το ματς έγινε στο 91’, ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί η πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Εμβιλά, σε ρόλο καθαρού κόφτη.

Είχαμε τονίσει πως είναι ο παίκτης στον οποίο στηρίζει πολλά για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Μαρτίνς και η αλήθεια είναι πως έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση.

Δεν θα είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι έπαιξε και για τον Καμαρά.

Ήταν μια μαγική βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους ερυθρόλευκους να ρίχνουν στο… καναβάτσο ένα ακόμα μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες η Μαρσέιγ είχε επικρατήσει της Παρί Σεν Ζερμέν για το γαλλικό πρωτάθλημα και χθες βράδυ ο Ολυμπιακός «πάτησε» την αντίπαλο του, κάνοντας όνειρα για την συνέχεια.

Επόμενος σταθμός στο ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού είναι η Πορτογαλία και το εκτός έδρας ματς με την Πόρτο.

Αυτός ο Ολυμπιακός είναι ικανός για όλα και το έχει αποδείξει. Η Μαρσέιγ δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους ερυθρόλευκους και είναι πολύ μεγάλη υπόθεση ότι η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με νίκη τον όμιλο.

Τώρα όλα είναι ανοιχτά και πρέπει να θυμίσουμε την ατάκα του Πέδρο Μαρτίνς στην συνέντευξη Τύπου της Τρίτης.

«Μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση» είχε πει ο Πορτογάλος και μια μέρα μετά, ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη ότι είναι σε θέση να τα καταφέρει.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024