Νέες αποκλειστικές εικόνες από την επεισοδιακή βάφτιση ενός αγοριού έξι μηνών στην Λεμεσό, φέρνει στο φως το MEGA. Ο ιερέας, όπως καταγγέλλει η μητέρα του μωρού, κάνει τις τρεις καταδύσεις με μάλλον ανορθόδοξο τρόπο, χτυπώντας το μωρό στην κολυμπήθρα

Νέες αποκλειστικές εικόνες από την επεισοδιακή βάφτιση ενός αγοριού έξι μηνών στην Λεμεσό, φέρνει στο φως το MEGA. Ο ιερέας, όπως καταγγέλλει η μητέρα του μωρού, κάνει τις τρεις καταδύσεις με μάλλον ανορθόδοξο τρόπο, χτυπώντας το μωρό στην κολυμπήθρα.

Αρχικά, κρατά το μωρό από τις μασχάλες, το σηκώνει ψηλά και κατεβάζοντάς το με φόρα, το πόδι του παιδιού χτυπά στο χείλος της κολυμπήθρας.

Το μωρό κλαίει γοερά. Δεν σταματά λεπτό, καθώς ο ιερέας το βάζει ξανά στην κολυμπήθρα.

«Το παιδί γλίστρησε και πήγα να το σώσω»

«Tο παιδί γλίστρησε στις δύο πρώτες καταδύσεις και έβαλα το χέρι μου για να το κρατήσω», δηλώνει στην εκπομπή Live News ο ιερέας.

«Στην προσπάθεια της πρώτης κατάδυσης βλέπετε ότι το παιδί πάει να γλιστρήσει και για αυτό ενώ συνήθως οι ιερείς κρατάμε τα παιδιά από τη μασχάλη βλέπετε το χέρι μου να κατεβαίνει και να πιάνει το παιδί από το γοφό και στην πρώτη και στη δεύτερη. Μετά που εξισορροπώ, πλέον έχω τον έλεγχο του παιδιού, σταματάω αυτό το γλίστρημα, το πιάνω κανονικά και γίνεται η τρίτη πολύ πιο ήρεμη».

Ο πατήρ Παναγιώτης υποστηρίζει ότι η καταγγελία των γονέων εναντίον του έγινε γιατί δυσαρεστήθηκαν από τα αυστηρά μέτρα, που ο ίδιος επέβαλε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Δεν άφησα πέρα από δέκα άτομα συγγενείς να μπουν εντός και έμειναν πολλοί εκτός. Πιστεύω ότι ήταν μια τέτοια αντίδραση. Λίγο εγωισμός λίγο το νεαρό της ηλικίας της μητέρας, λίγο ότι χαλάμε τη φιέστα και το event. Νομίζω ότι δεν είναι περίοδοι ούτε για φιέστες ούτε για events».

«Το μωρό είναι σε κατάσταση σοκ» λένε οι γονείς

Οι γονείς επιμένουν ότι ο ιερέας χτύπησε το παιδί και ότι την επόμενη μέρα μετά τη βάφτιση το πήγαν στο γιατρό, ο οποίος διαπίστωσε ότι το βρέφος είχε μώλωπες και βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

«Διερευνάται η υπόθεση αν είναι αυτός ο τρόπος που γίνεται μια βάφτιση κανονικά με το να ασκούμε βία σε ένα παιδάκι έξι μηνών, να το χτυπάμε γύρω στην κολυμπήθρα σε διάφορα σημεία του σώματός του με αποτέλεσμα να έχει μώλωπες. Το παιδί έχει εξεταστεί από παιδίατρο και υπέστη σοκ. Οι γονείς είναι πάρα πολύ απογοητευμένοι και στενοχωρημένοι», λέει η Έλενα Καρίτση, δικηγόρος οικογένειας.

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η δικηγόρος είπε ότι η πράξη του ιερέα ήταν απαράδεκτη.

«Λυπάμαι πραγματικά για τις δηλώσεις που έχω ακούσει από τον ιερέα».

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Κύπρο, ενώ η δικηγόρος της οικογένειας έχει επικοινωνήσει με τον Μητροπολίτη Λεμεσού και αναμένεται να συναντηθεί μαζί του αύριο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr