Για αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν λέει ο Αλ. Τσίπρας. Ανοργανωσιά και ανευθυνότητα καταλογίζει το ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση. Τα μέτρα προστασίας της υγείας θυσιάζονται στο βωμό του κεφαλαίου αναφέρει το ΚΚΕ

Για αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν, τον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ να καταλογίζει ανοργανωσιά και ανευθυνότητα στην κυβέρνηση και το ΚΚΕ να επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του κεφαλαίου έχει μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε εστίες υπερμετάδοσης.

Δεν υπάρχει δικαιολογία

«Η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείρισης της πανδημίας. Δυστυχώς το δεύτερο κύμα, που είναι και σφοδρότερο, από ό,τι φαίνεται, από το πρώτο, βρίσκει το ΕΣΥ απροετοίμαστο, για δεύτερη φορά, κι εδώ δεν υπάρχει πλέον καμιά δικαιολογία, διότι δεν υπήρξε αιφνιδιασμός» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κοζάνη.

Σε αντίθεση με αυτό που συνέβη στο πρώτο κύμα του κοροναϊού οπού συναντήσαμε περιφερειακά πολλά κρούσματα, τώρα το πρόβλημα βρίσκεται στην καρδιά των αστικών κέντρων με πολλά τυφλά κρούσματα να μας απειλούν ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης και πρόσθεσε ότι χρειάζεται ένα ειδικό σχέδιο το οποίο δεν θα υιοθετεί «εύκολες» λύσεις.

«Η κυβέρνηση απέτυχε να πείσει τη νέα γενιά της πατρίδας μας , πριν, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και μετά, για τον τρόπο που θα έπρεπε να προστατευτεί, να αναλάβει την ευθύνη της και να προστατεύσει και τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Δεν έπρεπε να σταματήσει την ενημέρωση ο Τσιόδρας

Ο κ. Χρηστίδης υποστήριξε ότι «δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει σταματήσει η ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα» καθώς «ο άνθρωπος αυτός ταυτίστηκε με την επιτυχία που είχαμε κατά την αντιμετώπιση του πρώτου κρούσματος, και είναι απώλεια το γεγονός ότι δεν τον έχουμε στην καθημερινή ενημέρωση. Είχε ενσυναίσθηση και αυτή λείπει μαζί με μια σοβαρή και επαναλαμβανόμενη καμπάνια ενημέρωσης και όχι αντιμετώπισης του ζητήματος εκ των υστέρων».

Ο Παύλος Χρηστίδης μίλησε για καθυστερήσεις στην ενίσχυση του ΕΣΥ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι στο Μετρό και στα λεωφορεία της Αθήνας υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και όλο αυτό δείχνει έλλειμμα προετοιμασίας και ανοργανωσιά, και χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο λάθος το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς τεστ.

Οι χώροι δουλειάς εστίες υπερμετάδοσης

«Η εκτόξευση των κρουσμάτων και τα καθημερινά αρνητικά «ρεκόρ» είναι η αναμενόμενη εξέλιξη, από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να θυσιάσει τα μέτρα προστασίας στο βωμό των λεγόμενων «αντοχών της οικονομίας», που δεν είναι άλλο από τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Γι’ αυτό άλλωστε και μια σειρά χώροι, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, εξελίσσονται σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την πανδημία και τα μέτρα της κυβέρνησης.

«Αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία και οι αντοχές του λαού, που εξαντλούνται καθημερινά, γι’ αυτό και η κυβέρνηση πρέπει τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα και ουσιαστικά μέτρα για τη θωράκιση -με προσωπικό και υποδομές- του δημόσιου συστήματος υγείας, την αναγκαία προστασία στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς και σε άλλες πιθανές εστίες υπερμετάδοσης» τονίζει καταλήγοντας στο σχόλιό του, το ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr