Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΙΝΑΛ : Η πρόωρη μάχη για την ηγεσία και οι εισηγήσεις για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ

ΚΙΝΑΛ : Η πρόωρη μάχη για την ηγεσία και οι εισηγήσεις για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ

Μόνο τυχαία δεν ήταν η φράση της Φώφης Γεννηματά στις 18 Οκτώβρη ότι «το ΚΙΝΑΛ είναι ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας», ούτε φυσικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πριν από τρεις εβδομάδες προχώρησε χωρίς λόγο στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για την επαναδιεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος το 2021. Η ανάγκη της παράταξης απαιτεί να βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ, διαμηνύει ο συνεργάτης της κας Γεννηματά, Παύλος Χρηστίδης

Μόνο τυχαία δεν ήταν η φράση της Φώφης Γεννηματά στις 18 Οκτώβρη ότι «το ΚΙΝΑΛ είναι ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας», ούτε φυσικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πριν από τρεις εβδομάδες προχώρησε χωρίς λόγο στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για την επαναδιεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος το 2021, τροφοδοτώντας έτσι σενάρια περί κλίματος αμφισβήτησης και μάχης για την ηγεσία στη Χαριλάου Τρικούπη και σε κάθε περίπτωση περί κλίματος εσωστρέφειας υπό το βάρος και των δημοσκοπήσεων που δείχνουν στασιμότητα για το ΚΙΝΑΛ.

Δεν θα εγκλωβιστούμε σε εσωστρέφεια

«Η ανάγκη που έχει ο κόσμος της παράταξης μετά από πολλά χρόνια που αντιμετωπίσαμε πολύ μεγάλα προβλήματα είναι να βάλουμε όλοι τα εγώ μας κάτω από το εμείς» ανέφερε με νόημα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης ενώ πρόσθεσε πως «η κα. Γεννηματά είπε το αυτονόητο, είπε ότι θα γίνει η εκλογική διαδικασία όταν είναι προγραμματισμένο να γίνει και η ίδια θα είναι υποψήφια, όπως επίσης και όποιος το επιθυμεί μπορεί να είναι υποψήφιος, αλλά εμείς δεν θα εγκλωβιστούμε στην εσωστρέφεια. Αυτό είναι προνόμιο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».

Υπενθυμίζεται ότι η Φώφη Γεννηματά έχει ξεκαθαρίσει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής το Νοέμβριο του 2021. Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, είναι αισιόδοξη ότι μέχρι τότε το Κίνημα Αλλαγής θα είναι σε καλύτερη θέση η οποία προφανώς θα αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο η κυρία Γεννηματά έχει εμφανιστεί σίγουρη ότι η δυσφορία που ήδη έχει αρχίσει να εκδηλώνεται στην κοινωνία για την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα αναζητήσει προοδευτική πολιτική έκφραση και εκτιμά ότι η επαναφορά του ΚΙΝΑΛ σε πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να ανασυγκροτήσει τον προοδευτικό χώρο εγκυμονεί τον κίνδυνο ενός μονοπολικού πολιτικού συστήματος, δηλαδή στην απόλυτη κυριαρχία της δεξιάς στη χώρα. Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο έχει υποστηρίξει ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θέλει ρόλο συμπληρώματος λέγοντας ότι δεν βολεύεται με το 8% των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών.

Κρισιμότητα της στιγμής

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε παρασκηνιακό επίπεδο οι εσωκομματικές διεργασίες είναι πυρετώδεις και η κα Γεννηματά ήθελε με αυτές τις αναφορές της προ τριών εβδομάδων να βάλει φρένο στις εξελίξεις. «Xρειάζεται πρόταση απέναντι στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο κοροναϊός, εκεί δουλεύουμε και νομίζω πως σε αυτή την κατεύθυνση όλοι αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της στιγμής» ανέφερε σήμερα ο στενός της συνεργάτης Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στο Open.

«Όταν θα έρθει η ώρα να συζητήσουμε για την εκλογή ηγεσία θα το κάνουμε τα έχει πει δημοσίως αυτά και η Φώφη Γεννηματά πρόσθεσε ο κ. Χρηστίδης.

Η διάψευση από Καϊλή

Με φόντο όλα αυτά, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή θέλησε να βάλει φρένο στα όσα ακούγονται εσχάτως για το πρόσωπό της λέγοντας ότι η ίδια δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ το 2021.

Όπως σημείωσε η κα Καϊλή, η φράση της για το «αν θα αλλάξουν οι συνθήκες βλέπουμε», ήταν μια κλισέ πολιτική ατάκα ενώ ξεκαθάρισε ότι το 2021 δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Υπογράμμισε όμως, αργότερα ότι σε 2-3 ίσως χρόνια τίποτα δεν αποκλείεται και εξαρτάται από τις συνθήκες.

Άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει η αλλαγή ηγεσίας μετά τις εθνικές εκλογές ή όταν τελειώσει η πανδημία. Τόνισε επίσης, ότι εργάζεται σκληρά στις Βρυξέλλες για τη χώρα μας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει εν μέσω πανδημίας αλλά και της τουρκικής προκλητικότητας.

Ο χώρος έχει κουραστεί από προσωπικές ατζέντες

Για τον χώρο της κεντροαριστεράς, η κα. Καϊλή σημείωσε ότι ο χώρος έχει κουραστεί από προσωπικές φιλοδοξίες και πρέπει να ετοιμαστεί μια σύγχρονη ατζέντα.

«Η κα. Καϊλή είπε πως δεν θα είναι υποψήφια το 2021, επομένως είναι ξεκάθαρη η θέση της, εργάζεται στο ευρωκοινοβούλιο και συνεχίζει τις δραστηριότητες της ως ευρωβουλευτής» τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης.

Από τους συνδιεκδικητές της Φώφης Γεννηματά για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ το 2017, ο Γιάννης Ραγκούσης πλέον είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει αποχωρήσει από την πολιτική μετά την αποτυχία του Ποταμιού να εισέλθει στη βουλή το 2019 και στο ΚΙΝΑΛ έχουν παραμείνει οι Γιώργος Καμίνης, Νίκος Ανδρουλάκης και Αντρέας Λοβέρδος.

Υπενθυμίζεται ότι ένα χαμηλής έντασης επεισόδιο ανάμεσα στη Χαριλάου Τρικούπη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Αντρέα Λοβέρδο περί συγκυβέρνησης της ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ είχε προκύψει με αφορμή την πρόταση Μητσοτάκη στην Άννα Διαμαντοπούλου για την ηγεσία του ΟΟΣΑ. Μάλιστα στις αιχμές Λοβέρδου, μπήκε σφήνα ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Χαριλάου Τρικούπη δια του Παύλου Χρηστίδη ουσιαστικά άδειασε τον κ. Λοβέρδο.

Εισηγήσεις για επιστροφή στο …ΠΑΣΟΚ

Οι ίδιες πληροφορίες, εκτός από μια πλειάδα ονομάτων, κυρίως νεότερων σε ηλικία που εμφανίζονται ως εν δυνάμει υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, αναφέρουν ότι η κα Γεννηματά συνεχίζει να δέχεται εισηγήσεις και για ένα συνολικό λίφτινγκ στο κόμμα και κυρίως για επιστροφή στα σύμβολα και το όνομα του ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας ότι το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να αποτελεί ισχυρό brand και σε κάθε περίπτωση ισχυρότερο από το ΚΙΝΑΛ μέσα στην κοινωνία.

Βέβαια αυτές οι εισηγήσεις δεν είναι κάτι καινούργιο, πάντως η Φώφη Γεννηματά έχει απορρίψει σε προηγούμενες φάσεις αυτές τις εισηγήσεις για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και δεν είναι τυχαίο ότι με αφορμή τη συμπλήρωση 39 χρόνων από την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981, η κα Γεννηματά έθεσε ως στόχο τη «Νέα Αλλαγή που μπορεί να καθοδηγήσει το Κίνημα Αλλαγής, η προοδευτική παράταξη του σήμερα, το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας».

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024