«Η Αίγυπτος δεν πρόκειται να επιβάλλει και πάλι καθολικό lockdown ακόμη και εάν αυξηθούν και πάλι οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις από την COVID-19», δήλωσε η υπουργός Υγείας της χώρας Χάλα Ζάγιεντ.

Στις δηλώσεις αυτές προέβη η υπουργός μιλώντας στην 67η Σύνοδο της Περιφερειακής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ανατολική Μεσόγειο.

Παράδειγμα προς αποφυγήν το καθολικό lockdown

«Το μάθημα που πήραμε από το πρώτο κύμα της πανδημίας είναι ότι οι χώρες δεν πρέπει να καταφεύγουν σε αυτήν τη στρατηγική όπως έκαναν κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, αλλά μάλλον θα πρέπει να εντείνουν τα μέτρα σε τοπικό επίπεδο όπου υπάρχει τυχόν συρροή κρουσμάτων», δήλωσε η υπουργός Υγείας της Αιγύπτου, προσθέτοντας πάντως ότι «όλα τα προληπτικά μέτρα υγείας θα συνεχίσουν να παραμένουν σε ισχύ και κατά την προσεχή περίοδο».

Μέχρι σήμερα, 6.088 άνθρωποι έχουν καταλήξει από επιπλοκές του κορονοϊού στην Αίγυπτο ενώ έχουν καταγραφεί 105.033 επιβεβαιωμένες μολύνσεις.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in. gr