Θετικό στον κοροναϊό βρέθηκε παιδάκι στον παιδικό σταθμό του δημοτικού βρεφοκομείου Αγιος Στυλιανός του δήμου Θεσσαλονίκης.

Θετικό στον κοροναϊό βρέθηκε παιδάκι στον παιδικό σταθμό του δημοτικού βρεφοκομείου Αγιος Στυλιανός του δήμου Θεσσαλονίκης.

Θετική η μητέρα

Η μητέρα του παιδιού παρουσίασε συμπτώματα την περασμένη Κυριακή και βγήκε θετική στον κοροναϊό. Ωστόσο, το παιδάκι πήγε στον παιδικό του Ιδρύματος τη Δευτέρα και την Τρίτη.

«Χθες (προχθές) Τετάρτη μας ειδοποίησαν ότι δεν θα φέρουν το παιδάκι γιατί η μητέρα είναι θετική στον ιό. Ζητήσαμε να γίνει τεστ στο παιδί το οποίο βγήκε θετικό», ανέφερε στο Thestival, η πρόεδρους του δημοτικού βρεφοκομείου, Ιωάννα Σπανού.

Σύμφωνα με την κα Σπανού, τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση κρούσματος.

«Είδαμε αν παιδάκια από την τάξη «Hλιος» (όπου πηγαίνει το παιδάκι που βρέθηκε θετικό στον ιό) έχουν αδερφάκια σε άλλα τμήματα του παιδικού σταθμού. Διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση», σημείωσε η κ. Σπανού.

Σε καραντίνα

Τα 15 παιδάκια (ηλικίας από έξι μηνών μέχρι 2,5 ετών) που ήταν στο ίδιο τμήμα με το παιδί που διαγνώστηκε με κοροναϊό θα μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, μαζί με τις δύο βρεφοκόμες που βρίσκονταν στο τμήμα «Ηλιος».

Στον παιδικό σταθμό έγινε χθες απολύμανση, και σήμερα το βρεφοκομείο θα παραμείνει κλειστό προκειμένου να καθαριστούν όλες οι επιφάνειες.

Από τη Δευτέρα το δημοτικό βρεφοκομείο ανοίγει κανονικά εκτός από το τμήμα «Ηλιος».

«Ζητήσαμε από τον ΕΟΔΥ να έρθει κινητή μονάδα να γίνει ιχνηλάτηση και στους εργαζομένους και στα υπόλοιπα παιδιά της δομής. Το ευτύχημα είναι ότι είναι σε άλλη πτέρυγα ο παιδικός σταθμός από το υπόλοιπο βρεφοκομείο οπότε δεν έρχονται σε επαφή.

Πηγαίνουν 75 παιδιά

»Τα παιδιά λόγω μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό έτρωγαν μέσα στο τμήμα τους και δεν πήγαιναν στην κοινή τραπεζαρία. Τις ώρες που ήταν για να βγουν στην αυλή έβγαινε το κάθε τμήμα χωριστά. Τα παιδάκια δεν έρχονταν σε επαφή μεταξύ τους πέρα από το τμήμα», τόνισε η κα Σπανού.

Στον παιδικό σταθμό πηγαίνουν 75 παιδιά. Από φέτος λειτουργούν 2 τμήματα νηπιαγωγείων με 35 παιδιά στο σύνολο, ενώ στην κλειστή δομή διαμένουν 19 παιδιά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr