Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ : Θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Καλύβα

ΠΑΟΚ : Θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Καλύβα

Ο Γιώργος Καλύβας, στα 73 του χρόνια προδομένος από την καρδιά του αποφάσισε να αλλάξει γειτονία και να πάει να βρει τον φίλο του Γιώργο Παντελάκη και μαζί να παρακολουθούν από ψηλά τις «μάχες» του αγαπημένη τους ΠΑΟΚ

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Γιώργου Καλύβα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ο ιστορικός παράγοντας του Δικεφάλου, στα 73 του χρόνια προδόθηκε από την καρδία του, με την υγεία του το τελευταίο χρονικό διάστημα ένα ήταν αρκετά επιβαρυμένη. Ο Γιώργος Καλύβας ήταν από τους τελευταίους παραδοσιακούς παράγοντές που έζησε όλες τις μεγάλες αλλαγές στα διοικητικά της ομάδας. Από την περίοδο του Γιώργου Παντελάκη μέχρι και τις διοικήσεις πρωτοδικείου στην εποχή Γούμενου.

Επί σειρά ετών θήτευσε σε αρκετές διοικήσεις της ομάδας έχοντας μάλιστα αναλάβει και την προεδρία της ΠΑΕ τη σεζόν 1996-97. Μια πετυχημένη χρονιά καθώς η ομάδα κατάφερε να εξασφαλίσει την έξοδό της στο ΟΥΕΦΑ ενώ έγιναν και δυνατές μεταγραφές καθώς είχε αποκτηθεί ο Βρύζας, ενώ τον χειμώνα είχαν έρθει στην Τούμπα οι Φραντζέσκος και Μαραγκός

Ήταν από τους πρωτεργάτες της κίνησης που έγινε στην μετά Μπατατούδη εποχή, 2003-04 όταν ο πρώην ιδιοκτήτης της ομάδας παρέδωσε τις μετοχές στον ερασιτέχνη. Κανένας επενδυτής ή από τους εύρωστους οικονομικά παράγοντες της ομάδας δεν μπήκε μπροστά για να τραβήξει το κάρο από την λάσπη. Ο Γιώργος Καλύβας το έκανε ηθικά και οικονομικά.

Με δικές του ενέργειες συγκεντρώθηκαν παράγοντες του Δικεφάλου στην Τούμπα και μαζεύτηκε ένα ποσό της τάξεως του 1,7 εκατ. ευρώ για να μπορέσει η ομάδα να εξασφαλίσει το πιστοποιητικό συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Καλύβας ήταν και πάλι εκεί όταν αντιμετώπισε εκ νέου διοικητικά προβλήματα η αγαπημένη του ομάδα. Ο Γιάννης Γούμενος ήταν με τα δύο πόδια εκτός Τούμπας και ο ιστορικός παράγοντας του Δικεφάλου κλήθηκε και πάλι να βοηθήσει την κατάσταση μέχρι να βρεθεί κάτι πιο βιώσιμό για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Γιώργος Καλύβας παρότι ήταν καθηγητής φυσικής αγωγής, αποφάσισε να ασχοληθεί και με τα παιδιά. Το 1977 αγόρασε μια μεγάλη έκταση 200 στρεμμάτων στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής και δημιούργησε την πρώτη διεθνή κατασκήνωση που κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τα παιδιά γέμιζαν στις κατασκηνώσεις Καλύβα. Η κηδεία του Γιώργου Καλύβα θα γίνει την Πέμπτη (15/10, 16:30) στα νεκροταφεία Θέρμης σε στενό κύκλο λόγω κορωνοϊού.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024