Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Λαγός : Κάθειρξη 13 χρόνων και 8 μηνών για τον «άνθρωπο» του Μιχαλολιάκου

Γιάννης Λαγός : Κάθειρξη 13 χρόνων και 8 μηνών για τον «άνθρωπο» του Μιχαλολιάκου

Αυστηρότερη ποινή ακόμα και από τον «Φύρερ» επιβλήθηκε στον Γιάννη Λαγό, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης - Πότε θα βρεθεί πίσω από τα σίδερα της φυλακής ο «άνθρωπος» του Μιχαλολιάκου

Ως ο πιο επικίνδυνος της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκε ο Γιάννης Λαγός, στον οποίο επιβλήθηκε μεγαλύτερη ποινή ακόμα και από τον «Φύρερ», καθώς καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 χρόνων και 8 μηνών.

Όπως φαίνεται το κακόγουστο σόου του άλλοτε πρωτοπαλίκαρου του Νίκου Μιχαλολιάκου τη Δευτέρα στο δικαστήριο, έπεσε στο κενό.

Οι απειλές του σε δικαστές και δημοσιογράφους δεν έπιασαν τόπο, με τον Λαγό να ψάχνει καταφύγιο άρον-άρον στις Βρυξέλλες, μετά την ανακοίνωση ότι δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Ποιος τρέχει τώρα;

«Θα τους κάνω να μην ξέρουν από πού θα φύγουν» φώναζε τη Δευτέρα στους δημοσιογράφους έξω από το Εφετείο ο Γιάννης Λαγός. Όμως τελικά ήταν αυτός που άρχισε να τρέχει…

Ο καταδικασθείς χρυσαυγίτης λίγο μετά τις προτάσεις της εισαγγελέως για τις ποινές, έκανε γνωστό πως θα προσφύγει σε ευρωπαϊκό δικαστήριο «εναντίον του ελληνικού δημοσίου, εναντίον δημοσιογράφων, εναντίον μεγαλοκαναλαρχών, εναντίον πολιτικών αντιπάλων.

Όπως τη Δευτέρα έτσι και σήμερα ο Λαγός απουσίαζε από το δικαστήριο.

Ακόμα και η υπεράσπιση από τον νεοφασίστα Κωνσταντίνο Πλεύρη δεν ήταν αρκετή για να πληρώσει για τις δολοφονικές επιθέσεις.

Θέμα ωρών είναι να βρεθεί ο Λαγός πίσω από τα σίδερα της φυλακής, παρά την ιδιότητά του ως ευρωβουλευτής. Η ελληνική δικαιοσύνη και πολιτεία έχει υποβάλει ήδη αίτημα άρσης ασύλου του το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να εκδοθεί και εντός ενός μήνα.

Έχει άλλωστε δείξει και στο παρελθόν ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί και με το… παραπάνω τα βουλευτικά του προνόμια.

Τα τάγματα εφόδου με… δημόσιο χρήμα

Το απόγευμα της 10ης Ιουλίου του 2013 ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη παραδίδει μαθήματα Αγγλικών, όταν ξαφνικά δέχεται επίθεση από ομάδα ατόμων με 50 μηχανάκια.

Ανάμεσά τους, σύμφωνα με το πόρισμα των εφετών ανακριτριών είναι και ο Γιάννης Λαγός, ο Νίκος Μίχος κι ένα βουλευτικό αυτοκίνητο.

Εκτός από τις υλικές ζημιές που προκάλεσαν στον χώρο, επίθεση δέχτηκε και ο Παναγιώτης Δριμυλής, ο οποίος έφερε βαρύτατα τραύματα.

Στην κατάθεση του ο Δριμυλής είχε καταθέσει: «70-100 μηχανές, δικάβαλες, στα οποία επέβαιναν άτομα της Χρυσής Αυγής, φωνάζοντας από μακριά «Αίμα, Tιμή Χρυσή Αυγή» και πετώντας τρικάκια, με το αντίστοιχο σύνθημα, γεμίζοντας την πλατεία από αυτά, ήρθαν κατευθείαν στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ.

Επισημαίνω ότι πάρα πολλοί από αυτούς ήταν ντυμένοι με την γνωστή στρατιωτική ενδυμασία της Χρυσής Αυγής (μαύρη μπλούζα και παντελόνι παραλλαγής) και όλοι οι συνεπιβάτες των μηχανών κρατούσαν σίδερα και ξύλα, επιτέθηκαν στο χώρο, διαλύοντάς τον, προξενώντας δηλαδή σοβαρές καταστροφές και επιτέθηκαν και σε εμένα προσωπικά, που βρισκόμουν στην είσοδο του χώρου. Η καθηγήτρια των Αγγλικών μαζί με κάποιους μαθητές για να προφυλαχθούν κλειδώθηκαν στην τουαλέτα. Περίπου 10-15 άτομα έπεσαν πάνω μου και με χτυπούσαν με ξύλα και με σίδερα. Προκλήθηκαν κακώσεις και είχα μώλωπες για τρεις μήνες. Ευτυχώς δεν υπέστην κάταγμα ή άλλο σοβαρότερο τραυματισμό. Αυτή η επιδρομή διάρκεσε το πολύ δυο λεπτά. Φαινόταν ότι η επιδρομή ήταν οργανωμένη με στόχο το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ».

Όπως αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών, υπήρξε στην περιοχή και βουλευτικό αυτοκίνητο το οποίος είχε δοθεί στον Γιάννη Λαγό. Η αστυνομία που προσέτρεξε κατέγραψε τους αριθμούς όσων δίτροχων πρόφτασε, καθώς και την πινακίδα ενός αυτοκινήτου. Με τον σχετικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε αποδείχτηκε ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρεία leasing είναι μισθωμένο στη Βουλή των Ελλήνων.

Γερό πέσιμο «στα κομμούνια»

Στις 5 Ιουνίου του 2012 σωματεία εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος κατέθεσαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η Χρυσή Αυγή ετοίμαζε οργανωμένη επίθεση εναντίον τους. 

Στις 8 Αυγούστου 2013 ο Λαγός επισκέφθηκε μαζί με άλλους δύο βουλευτές της ΧΑ, τον Παναγιώταρο και το Μίχο, ένα καφενείο στο Πέραμα, όπου, συζητώντας με οπαδούς της ΧΑ, τους κάλεσε να συμπράξουν εναντίον του ΠΑΜΕ και στο τέλος υποσχέθηκε ότι «οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ θα εξαφανιστούνε από δω πέρα». 

Στις 21:30 της 12ης Σεπτεμβρίου του 2013 η Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια έστειλε στα μέλη της το μήνυμα: «Επιφυλακή ετοιμότητας». Γύρω στις 23:50 μια ομάδα Χρυσαυγιτών επιτέθηκε σε ομάδα αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δέκα στελεχών του ΠΑΜΕ. 

Από τις έντεκα παρά τέταρτο ως τις δώδεκα παρά τέταρτο ο Λαγός επικοινώνησε τέσσερεις φορές με ένα κινητό καταχωρημένο σε ένα γυναικείο όνομα, που σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ανήκει στον Τάσο Πανταζή. 

Λίγο πριν την επίθεση ο Λαγός ενημέρωσε τον πυρηνάρχη της ΧΑ στη Νίκαια Γιώργο Πατέλη ότι «Μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια σήμερα στο Πέραμα. Εχουν βγει και βάφουν και μάζεψε ο Τάσος [Πανταζής] καμιά 30άρα και πάνε από κει», ενώ αμέσως μετά την επίθεση του έγραψε ότι «Πήραν μια πρώτη απάντηση». 

Σε τηλεφωνική συνομιλία του με το Δεβελέκο την ίδια νύχτα, στις 00:37, ο Λαγός είπε ότι περίπου 45 άτομα είχανε βγει «για να σβήσουνε συνθήματα» αλλά «τους πετύχανε» 18 με 20 Χρυσαυγίτες που «τους βαράγανε 10 λεπτά» και «τους λιώσανε». Σε ερώτηση του Δεβελέκου αν τους «έδωσε τέρμα», ο Λαγός απάντησε ότι τους έδωσε εντολή να διαλυθούν, ενώ ο Δεβελέκος συμφώνησε για το φόβο «μην τσιμπήσουν και κάνα δικό μας και έχουμε άσχημο τέλος». 

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024