Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός και... όλα Μαρτίνς

Ολυμπιακός και… όλα Μαρτίνς

Ο 50χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού είναι μακράν το πιο «ενισχυμένο» πρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου

Θα ήταν πραγματικά ακόμη πιο ενδιαφέρον αυτό το τρίτο «κεφάλαιο» στο βιβλίο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, αν το καλοκαίρι που πέρασε ήταν φυσιολογικό. Αν δεν ο Covid και το lockdown της προηγούμενης σεζόν δεν έφερνε τα πάνω-κάτω, όχι μόνο στις ημερομηνίες αλλά επί της ουσίας και στον προγραμματισμό των ομάδων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Θα είχαμε μια ευκαιρία να δούμε την εξέλιξη της ιδέας του πορτογάλου προπονητή σε πλήρη διάσταση. Γιατί μιας και η διακοπή προσφέρει αυτό το δικαίωμα: Μια σύντομη διαπίστωση. Ο 50χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού είναι μακράν το πιο «ενισχυμένο» πρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οχι μόνο γιατί η διοίκηση αντάμειψε τη δουλειά του με ένα ακόμη συμβόλαιο διετούς διάρκειας και ανάλογων αποδοχών. Κυρίως γιατί κάθε «θέλω» του κόουτς έγινε «εντολή» σε αυτή τη μετάβαση από τη προηγούμενη σεζόν στην επόμενη.

Τι ήθελε ο Πέδρο Μαρτίνς; Να διατηρηθεί ο περσινός κορμός. Εγινε. Η μοναδική πώληση αφορούσε στον Κώστα Τσιμίκα, σε μια ιστορία που κανείς δεν θα μπορούσε να πει «όχι» απαγορεύοντας στον διεθνή άσο το δικαίωμα να βρεθεί σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, τη Λίβερπουλ. Κατά τα άλλα; Εφυγαν και οι Ομάρ – Γκιγιέρμε, αλλά αυτό συνέβη διότι οι δυο τους απέδειξαν πως δεν ήθελαν να μείνουν. Ο Γκιγιέρμε πήρε τα τετραπλάσια για τα επόμενα τρία χρόνια στο Κατάρ. Ο Ομάρ το συμβόλαιο της ζωής του στη Γαλατά. Και οι δύο είχαν προτάσεις να μείνουν. Και οι δύο θέλησαν να γυρίσουν σελίδα.

Ο Ολυμπιακός είπε «όχι» στην πώληση του Σεμέδο, του Καμαρά, του Σα, του Σισέ, του Ελ Αραμπί σε υποθέσεις που συνολικά θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 50 εκατ. ευρώ. Ανανέωσε το συμβόλαιο του Ματιέ Βαλμπουενά. Και βεβαίως ακολούθησε το μεταγραφικό μονοπάτι που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς. Σε κάθε απόφαση ενίσχυσης ο πορτογάλος προπονητής είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Η αγορά του Πέπε (3,5 εκατ. ευρώ), η επιλογή του Μπρούμα αντί του Μπουφάλ, ο Ραφίνια, το πλάνο που μετέτρεψε τους Ερυθρόλευκους σε μια ομάδα με πάρα πολλές επιλογές γύρω από τη βάση του 4-3-3. Ολα Μαρτίνς.

Σκεφτείτε λοιπόν μια κανονική λήξη της προηγούμενης περιόδου. Μια κανονική προετοιμασία έξι εβδομάδων για την επόμενη. Μια κανονική «ένταξη» των «νέων». Πόσο παραπάνω θα ανέβαζε τον ούτως ή άλλως υψηλό πήχη στο μεγάλο λιμάνι. Για μια σεζόν που ο Ολυμπιακός καλείται να υπερασπιστεί την απόλυτη κυριαρχία του εγχώρια και να κλείσει το… μάτι στο παραπάνω του Τσάμπιονς Λιγκ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024