Κωνσταντίνος Φίλης για νέα Navtex: Αν δεν εμποδίσουμε την είσοδο του Oruc Reis, θα μπλέξουμε άσχημα
Την έντονη ανησυχία του μετά τη απόφαση της Τουρκίας να εκδώσει NAVTEX και να στείλει το Oruc Reis για έρευνες σε περιοχή νότια του Καστελλόριζου εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Φίλης.
Την έντονη ανησυχία του μετά τη απόφαση της Τουρκίας να εκδώσει NAVTEX και να στείλει το Oruc Reis για έρευνες σε περιοχή νότια του Καστελλόριζου εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Φίλης.
Ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης, εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, σε ανάρτησή του στο Τwitter έγραψε: «Αν δεν εμποδίσουμε διπλωματικά αλλά και επιχειρησιακά την είσοδο του Ορούτς Ρέις, θα μπλέξουμε άσχημα».
Η νέα τουρκική NAVTEX είναι κατάφωρα παράνομη πράξη
«Αν δεν εμποδίσουμε διπλωματικά αλλά και επιχειρησιακά την είσοδο του Ορούτς Ρέις, θα μπλέξουμε άσχημα. Πρόκειται για κατάφωρα παράνομη πράξη, για δυο λόγους: δεσμεύει περιοχή που δεν έχει θεσπιστεί/καθοριστεί και πρόκειται να κινηθεί σε ζώνη δυνητικής ελληνικής κυριαρχίας
Στην οποία βάσει της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας μπορούμε μονομερώς να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα. Άρα, η Άγκυρα μας εμποδίζει να ασκήσουμε το δικαίωμά μας, όπως άλλωστε έκανε και με το τουρκολιβυκό σύμφωνο. Δυστυχώς, όπως επαναλαμβάνω μονότονα το τελευταίο χρονικό διάστημα, στη Δύση στρουθοκαμηλίζουν αναμένοντας από την Τουρκία να κάνει την ολική επιστροφή. Πρέπει όλοι να έχουμε ήδη προσαρμοστεί στην Τουρκία του 2020, την ατζέντα της οποίας ασπάζονται οι πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και μεγάλο μέρος της κοινωνίας που αποστρέφεται τον Ερντογάν», γράφει ο κ. Φίλης.
- Ο Πορζίνγκις το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ευρώπη και η… Αθήνα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (11/1): Πού θα δείτε το Άρης – ΑΕΚ, το ματς του Παναθηναϊκού και τον τελικό Μπαρτσελόνα – Ρεάλ
- Ακλόνητοι στα μπλόκα οι αγρότες ετοιμάζονται για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Κόκκινη γραμμή η επιβίωσή μας»
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από τις 12 έως τις 16 Ιανουαρίου
- Ιράν: Αναφορές για 116 νεκρούς – Τεχεράνη: «Θα πλήξουμε Ισραήλ, αμερικάνικες βάσεις αν οι ΗΠΑ παρέμβουν»
- Φωτιά σε διαμέρισμα στην Πατησίων – Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα
- Χειμερινές εκπτώσεις: Προσδοκίες για τζίρο άνω των 6 δισ. ευρώ
- Στην Καρδίτσα με Τζόουνς ο Ολυμπιακός – Εύκολο απόγευμα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Κολομβία: Έξι νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους – Δημοφιλής τραγουδιστής μεταξύ των θυμάτων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-57-135x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)























































![Κολομβία: Έξι νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους – Δημοφιλής τραγουδιστής μεταξύ των θυμάτων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-57-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442