Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έτσι θα επαναφέρετε τη λάμψη στα μαλλιά σας

Έτσι θα επαναφέρετε τη λάμψη στα μαλλιά σας

Τρία βήματα αρκούν για να αποκτήσετε υγιή και λαμπερά μαλλιά

Οι βαφές, το καθημερινό styling, το πιστολάκι και η ελλιπής περιποίηση είναι οι βασικές αιτίες που καταλήγετε με ξηρά και θαμπά μαλλιά. Τα καλά νέα είναι ότι ακολουθώντας τα παρακάτω τρία βήματα θα είστε σε θέση να επαναφέρετε τη λάμψη στα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας.

Βήμα 1ο – Απολέπιση στο τριχωτό

Για να παραμείνουν υγιή, τα μαλλιά σας χρειάζονται το κατάλληλο περιβάλλον, δηλαδή ένα καθαρό τριχωτό. Το τακτικό -αλλά όχι καθημερινό- λούσιμο με ένα σαμπουάν που ταιριάζει στις ανάγκες της τρίχας σας είναι βασική προϋπόθεση για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, τον ιδρώτα, την περιβαλλοντική μόλυνση, τα υπολείμματα styling και το σμήγμα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος, όμως δεν αρκεί.

Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από το δέρμα του κεφαλιού μέσω της απολέπισης βοηθά στην οξυγόνωση, με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση των ριζών, τη θρέψη της τρίχας και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη των μαλλιών. Επομένως, καλό είναι 1 φορά την εβδομάδα να εφαρμόζετε hair scrub: προτού λουστείτε, βρέξτε καλά τα μαλλιά και το τριχωτό και εφαρμόστε ένα scrub τμηματικά στο τριχωτό, μέχρι να καλύψετε όλο το κεφάλι. Κάντε απαλό μασάζ για περίπου ένα λεπτό και ξεπλύνετε με άφθονο νερό μέχρι να αφαιρεθεί όλο το προϊόν. Υπάρχουν αρκετά scrub στην αγορά, ωστόσο μπορείτε να φτιάξετεε το δικό σας αναμειγνύοντας 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη, 2 κουταλιές βρώμη αλεσμένη στο μπλέντερ και 2 κουταλιές conditioner.

Βήμα 2ο – Κούρεμα

Όσο κι αν περιποιείστε τα μαλλιά σας, οι ταλαιπωρημένες άκρες και η ψαλίδα δεν πρόκειται να φύγουν με έναν μαγικό τρόπο από μόνες τους. Επίσης, το χρώμα στις άκρες των μαλλιών είναι συνήθως κάπως πιο ανοιχτόχρωμο από το υπόλοιπο χρώμα των μαλλιών σας. Αυτό μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται αποχρωματισμένα και ανομοιογενή. Άλλωστε, οι σπασμένες άκρες κλέβουν από τα μαλλιά σας τη λάμψη τους και τα κάνουν να δείχνουν εύθραυστα, θαμπά και άτονα. Κανένα conditioner, καμία μάσκα και καμία θεραπεία δεν μπορεί να αποκαταστήσει τη λάμψη των μαλλιών σας, εκτός και αν κόψετε τις ταλαιπωρημένες άκρες.

Βήμα 3ο – Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη κατά το λούσιμο, μετά το λούσιμο αλλά και προτού μπείτε στην μπανιέρα. Δοκιμάστε, λοιπόν, να εφαρμόζετε τη μάσκα μαλλιών προτού λουστείτε και τυλίξτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα ώστε η ενυδατική σύνθεση να εισχωρήσει καλύτερα στην τρίχα. Αφήστε τη να δράσει για περίπου μισή ώρα και λουστείτε όπως συνήθως. Αντί για μάσκα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο, λάδι καρύδας ή καστορέλαιο, απλά έπειτα φροντίστε να απλώσετε πρώτα το σαμπουάν και μετά το νερό. Επίσης, σημαντικό είναι να εφαρμόζετε στις άκρες των μαλλιών σας conditioner και μετά το λούσιμο να απλώνετε -και πάλι στις άκρες των μαλλιών σας- ενυδατικό λαδάκι.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024