Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί αξίζει να εντάξετε ένα serum στη ρουτίνα περιποίησής σας

Γιατί αξίζει να εντάξετε ένα serum στη ρουτίνα περιποίησής σας

Το serum είναι το πιο δραστικό καλλυντικό που μπορείτε να βρείτε

Όλες γνωρίζουμε τις βασικές συμβουλές περιποίησης του δέρματός μας: αφαιρούμε πάντα το μακιγιάζ προτού κοιμηθούμε, δεν ξεχνάμε την ενυδάτωσή μας και χρησιμοποιούμε ευλαβικά αντηλιακή κρέμα, ακόμη κι όταν έξω έχει συννεφιά. Αλλά υπάρχει μια νέα συμβουλή περιποίησης με την οποία μπορεί να μην είστε τόσο εξοικειωμένη. Η συμβουλή αυτή δεν είναι άλλη από τη χρήση ενός serum (στα ελληνικά το αποκαλούμε ορό), η οποία υπόσχεται να κάνει τη μεγάλη διαφορά στην κατάσταση και την εμφάνιση της επιδερμίδας μας.

Αν δεν έχετε πειστεί ακόμη, επιτρέψτε μας να σας εξηγήσουμε καλύτερα γιατί αξίζει να εντάξετε ένα serum στην καθημερινή skincare routine σας.

*Είναι πιο δραστικό από μια κρέμα

Το serum είναι το πιο δραστικό καλλυντικό που μπορείτε να βρείτε. Σχετικές κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι, ανάλογα με τα συστατικά που περιέχει, προσφέρει πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα από μια κρέμα.

Επομένως, όποιος κι αν είναι ο στόχος σας (να «σβήσετε» τις λεπτές γραμμές, να μειώσετε τις βαθιές ρυτίδες, να αντιμετωπίσετε τις δυσχρωμίες, να συσφίξετε το πρόσωπο ή να χαρίσετε λάμψη στο δέρμα σας), το serum είναι η ιδανική επιλογή.

*Διεισδύει βαθιά στο δέρμα

Προκειμένου ένα συστατικό να διεισδύει όσο το δυνατόν βαθύτερα στο δέρμα, πρέπει να έχει μικρό μοριακό βάρος. Το serum αποτελείται κατά κανόνα από δραστικά συστατικά χαμηλού μοριακού βάρους, τα οποία ξεπερνούν το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας και παρέχουν βαθιά περιποίηση.

Ωστόσο, ακριβώς επειδή το serum, ως λεπτόρρευστη σύνθεση, διαπερνά αμέσως το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας, αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα, έκζεμα ή ροδόχρου ακμή, τότε χρειάζεται έξτρα προσοχή. Μείνετε, λοιπόν, μακριά από συνθέσεις με δραστικά συστατικά, όπως η ρετινόλη, και προτιμήστε εκείνες με ανακουφιστική δράση (π.χ. αυτές που περιέχουν αλόη βέρα, ψευδάργυρος και λιπαρά οξέα).

*Ενυδατώνει χωρίς να «βαραίνει» την επιδερμίδα

Όταν το δέρμα σας γίνεται λιπαρό, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να αυξήσετε τη λιπαρότητά του. Ωστόσο, αν παραλείψετε την ενυδάτωσή του, τότε οι σμηγματογόνοι αδένες σας θα καταλήξουν να εκκρίνουν περισσότερο λάδι για να προσπαθήσουν να αντισταθμίσουν την ξηρότητα. Κάπως έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, στον οποίο μπορεί να βάλει τέλος το serum.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακές ενυδατικές συνθέσεις (που μπορεί να μπλοκάρουν τους πόρους του δέρματος), έχει μια υδάτινη, ελαφριά σύνθεση που απορροφάται πολύ γρηγορότερα, χωρίς να αφήνει λιπαρότητα που ευνοεί τα σπυράκια. Έτσι, ενυδατώνει το δέρμα, χωρίς να το «βαραίνει».

Βέβαια, οι ώριμες και οι αφυδατωμένες επιδερμίδες έχουν ανάγκη από πλούσια ενυδάτωση, που μόνο μια κρέμα ημέρας ή νύχτας μπορεί να προσφέρει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, λοιπόν, το serum λειτουργεί επικουρικά για να αυξήσει τα αποτελέσματα της κρέμας. Έχετε κατά νου ότι μιας και είναι πιο λεπτόρρευστο από μια κρέμα, εφαρμόζεται πριν από αυτή.

*Δεν είναι τόσο ακριβό όσο νομίζετε

Δεν θα σας πούμε ψέματα. Τo serum επιβεβαιώνει το ρητό ότι «τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια», αφού αν και είναι πιο μικρό σε μέγεθος από μία κρέμα, είναι πολύ πιο ακριβό. Ωστόσο, αν επενδύσετε σε έναν καλό ορό, θα έχετε πραγματικά κάτι που λειτουργεί και δεν θα σπαταλάτε πλέον χρήματα σε πολλά προϊόντα που είναι απλώς εντάξει. Ένας καλός ορός θα σας δώσει πραγματικά ορατά αποτελέσματα.

Άλλωστε, 2-3 σταγόνες, πρωί και βράδυ, είναι υπεραρκετές για να προσφέρουν τα μέγιστα αποτελέσματα. Με αυτόν τον τρόπο, η ποσότητα που περιέχει το μπουκαλάκι των 30 ml μπορεί να σας κρατήσει για μήνες.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024