Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος : Ο «Ιούδας» της Χρυσής Αυγής

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος : Ο «Ιούδας» της Χρυσής Αυγής

Ο Αλεξόπουλος λίγους μήνες με την δολοφονία Φύσσα ανεξαρτητοποιήθηκε από την Χρυσή Αυγή, ενώ υπερασπίστηκε στην αθωότητά του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακοργημάτων της Αθήνας

Ένοχο για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση έκρινε το δικαστήριο τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.

Ο πρώην βουλευτής Λάρισας, λίγους μήνες μετά την δολοφονία Φύσσα ανεξαρτητοποιήθηκε από την Χρυσή Αυγή, ενώ υπερασπίστηκε στην αθωότητά του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακοργημάτων της Αθήνας.

«Για την κατηγορία δηλώνω αθώος. Δεν υφίσταται τίποτα, ούτε κάποιο επεισόδιο έγινε, ούτε υπάρχει κάποιος μάρτυρας για το πρόσωπο μου» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, ο οποίος – όπως είπε – πρώτα εκλέχτηκε βουλευτής στις εκλογές του 2012 και στη συνέχεια γνώρισε τον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η επίθεση κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ ήταν δύο κομβικές υποθέσεις που τον οδήγησαν στην πόρτα εξόδου από το κόμμα.

Οι διάλογοι με το προεδρείο

Κατηγορούμενος: Ήταν ένα θέμα τρομακτικό και όλοι έλεγαν ότι κάποιος μπήκε στο κίνημα για να κάνει ζημιά.

Πάρεδρος: Ήταν μόνο προβοκάτσια; Και η πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο ίδιος ο Νικ. Μιχαλολιάκος;

Κατηγορούμενος: Αυτό έγινε πολύ πιο μετά. Το 2015 κοντά στις εκλογές σε μία συνέντευξη.

Αντίδραση της Μάγδας Φύσσα

Αναφερόμενος στις πολιτικές του θέσεις, ο Αλεξόπουλος δήλωσε πως τον ίδιο τον ενδιαφέρει η Ελλάδα και τα παιδιά της προκαλώντας την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα.

«Το δικό μου γιατί το σκοτώσατε»; είπε η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, η ανεξαρτητοποίησή του ήρθε όταν από άρχισαν να δημοσιοποιούνται κάποια πράγματα.

«Έβλεπα ότι κάποιοι λειτουργούσαν πιο ακτιβιστικά, πιο ακραία. Ήμουν αντίθετος με τις παραλλαγές παντελόνια και τα κολλητά μπλουζάκια. Ήταν στυλ μιλιταριστικό που δεν είχε σχέση με εμένα. Η εικόνα μας δεν έδειχνε ένα καλό πρόσωπο στην κοινωνία και απομακρυνόταν ο κόσμος που ήθελε να μας στηρίξει» ανέφερε και εξήγησε ότι δεν διαμαρτυρήθηκε σχετικά, ωστόσο έφερε, όπως είπε, ενστάσεις σε μια κοινοβουλευτική ομάδα για τον τρόπο ντυσίματος και την εμφάνιση με τα κολλητά μπλουζάκια και τα εμφανή τατουάζ.

Πρόεδρος: Αυτά σας έκαναν να διαφοροποιηθείτε;

Κατηγορούμενος: Και συμπλοκές που έβλεπα από την τηλεόραση. Στη Νίκαια κάποιες φασαρίες, μια συμπλοκή με το ΠΑΜΕ, και μετέπειτα η δολοφονία του Π. Φύσσα. Ήδη είχα αντιδράσει όταν επιτέθηκαν στο Μελιγαλά μέλη της ΧΑ σε κάποιο γνωστό μου. Βέβαια δεν ήμουν κάποιος για να εισακουστώ.

Κατά την απολογία του ο Χρ. Αλεξόπουλος υποστήριξε ότι ο ίδιος είχε κάνει λίγες ομιλίες, στις οποίες -όπως επεσήμανε- είχε παρεκτραπεί .

«Έχω καταραστεί το Σαμαρά στην Κατερίνη το 2013. Υπήρχε ένα κλίμα αρνητικό απέναντί μας και από συναδέλφους της ΝΔ, αλλά έβλεπα και μία ομαδοποίηση κατηγορητηρίου εναντίον όλων μας» εξήγησε.

Για τα τάγματα εφόδου: «Πρώτη φορά στην τηλεόραση άκουσα τον όρο. Δεν το είχα ακούσει στους χώρους της Χρυσής Αυγής» υποστήριξε.

Ποιος είναι

Ο Χρυσοβαλάτης Αλεξόπουλος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1971. Φοίτησε στη 2η Τεχνική Επαγγελματική Σχολή Λαρίσης, όπου και ειδικεύτηκε στην ηλεκτρολογία, εργαζόμενος ταυτόχρονα στο 303 Προπαρασκευαστικό Εργοστάσιο Βάσης.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Όπλο των Τεθωρακισμένων με την ειδικότητα του τεχνίτη αρμάτων. Μετατέθηκε στη 16η Ε.Μ.Α Καρωτής Διδυμοτείχου. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με εθνικιστικά έντυπα, ενώ το 1996 εισήλθε στους κόλπους της Χρυσής Αυγής.

Ταυτόχρονα ίδρυσε την επιχείρησή του που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας ζωοτροφών, εργαζόμενος παράλληλα ως χειριστής χωματουργικών μηχανημάτων, σε τεχνική εταιρεία.

Στις ελληνικές εκλογές Μαΐου 2012 εξελέγη βουλευτής Λαρίσης. Κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου 2012, επανεξελέγη.

Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου

«Ο υπογεγραμμένος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, βουλευτής Λάρισας, με την παρούσα σας δηλώνω την αποχώρηση μου από την κοινοβουλευτική ομάδα «Λαϊκός σύνδεσμος Χρυσή Αυγή» και σας δηλώνω ότι παραμένω ανεξάρτητος βουλευτής.

Στην απόφαση μου αυτή κατέληξα μετά από σωρεία αποκαλύψεων για τη δράση μελών της, που χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική, την οποία ασφαλώς δεν γνώριζα και μάλιστα λυπάμαι γιατί δεν ενήργησα νωρίτερα και δεν διαφοροποίησα τη στάση μου όταν έβλεπα σε ποιους δρόμους οδηγούνται μια πολιτική προσπάθεια που εγώ την πίστεψα ως πατριωτική, αντισυστημική, κοινωνική και κατέληξε να χαρακτηρίζεται από δράσεις και ενέργειες που εγώ, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μου καταδικάζουμε απερίφραστα και μετανιώνω που έστω και άθελά μου συνδέθηκα πολιτικά με αυτές.

Στη σημερινή μου δήλωση θα ήθελα να είχα προβεί νωρίτερα, αλλά δεν το έκανα για λόγους που επιφυλάσσομαι να αναφέρω στο μέλλον. Το αποφάσισα όμως γιατί δεν μου επιτρέπει πλέον η συνείδηση μου να συνδέω τις πατριωτικές και εθνικιστικές μου ιδέες με τέτοιου είδους ενέργειες και πρακτικές.»

«Πριν την Ανάσταση πάντα υπάρχει ένας Ιούδας»

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η τρομοκρατία του ανθελληνικού καθεστώτος κατά της Χρυσής Αυγής, οι δολοφονίες και οι απειλές φυλάκισης ΟΛΩΝ των βουλευτών, ήταν λογικό να μετατρέψουν έναν απλό άνθρωπο σε συκοφάντη και σε προδότη.

Ο εν λόγω βουλευτής, που ήταν ενεργό μέλος του κόμματος από το 1996, συνέπραξε με την εγκληματική οργάνωση του αντισυνταγματικού τόξου που δολοφονεί χιλιάδες Έλληνες και καταστρέφει το μέλλον της Πατρίδας μας.

Τον καλούμε να παραδώσει την έδρα του στον ελληνικό λαό, στα εκατομμύρια των πολιτών που στηρίζουν την Χρυσή Αυγή ως μοναδική ελπίδα αναγέννησης της Ελλάδος απέναντι σε ένα σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς.

Πριν την Ανάσταση πάντα υπάρχει ένας Ιούδας».

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024