Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz: Από την EQS και την EQE σε νέα ηλεκτρικά SUV

Mercedes-Benz: Από την EQS και την EQE σε νέα ηλεκτρικά SUV

Πληθωρική προδιαγράφεται η επόμενη διετία για την ηλεκτροκίνητη γκάμα της γερμανικής φίρμας η οποία θα συστήσει στο κοινό συνολικά έξι νέα μοντέλα υπό την φίρμα EQ.

H πανδημία μπορεί να καθυστέρησε τα πλάνα εξέλιξης της Mercedes-Benz ωστόσο πάντα υπάρχει τρόπος να «αναπληρώσεις» τον χαμένο χρόνο όπως αποδεικνύει η τελευταία ενημέρωση της γερμανικής φίρμας για την εξέλιξη των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της.

Σύμφωνα με αυτή, επί του παρόντος οι μηχανικοί της γερμανικής φίρμας εξελίσσουν με ταχείς ρυθμούς το ηλεκτροκίνητο alter ego της S-Class το οποίο θα περάσει στην παραγωγή από το 2021 στο άρτι κατασκευασθέν εργοστάσιο της Mercedes-Benz Factory 56 στο Sindelfingen.

Όπως είναι ήδη γνωστό η EQS θα αντλήσει τις αισθητικές της επιρροές από το Vision EQS Concept που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2019 ενώ σύμφωνα με τις συστάσεις πρόκειται να προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία που θα φτάνει έως και τα 700 χλμ.

Επιπλέον, αναμένεται να εξελίξει ακόμα περισσότερο το ευφυές όσο και διαδραστικό σκεπτικό του συστήματος MBUX παρουσιάζοντας μια ακόμα πιο ενσυνείδητη τεχνολογικά εικόνα συνεπικουρούμενων των νέων και περισσότερων οθονών και επιφανειών αφής που θα παρεπιδημούν στο εσωτερικό της.

Ταυτόχρονα με την EQS η Mercedes-Benz εξελίσσει και την EQE η οποία όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς μέλλει να αποτελέσει την ηλεκτροκίνητη εκδοχή της E-Class και η οποία θα πρέπει να αναμένεται προς  τα τέλη του 2021.

Αντιθέτως, το τρίτο μοντέλο που εμφανίζεται στο νέο υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η Mercedes-Benz από τις δοκιμές εξέλιξης, πρόκειται να περάσει στην παραγωγή πολύ σύντομα και συγκεκριμένα «πριν το τέλος της χρονιάς» όπως σημειώνει η γερμανική φίρμα και δεν είναι άλλο από την EQA, την ηλεκτροκίνητη παραλλαγή της GLA. Λίγο αργότερα, εντός του 2021, αναμένεται να ακολουθήσει και το ηλεκτρικό alter ego της GLB η οποία θα διατηρήσει το κράμα περιπέτειας και ευελιξίας που προσφέρει και στην ηλεκτροκίνητη εκδοχή της.

Η «έκπληξη» θα προέλθει ωστόσο από τα παραπάνω, μεγαλύτερα μοντέλα της Mercedes-Benz καθώς η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε ότι από την νέα  ­­­-εξαρχής σχεδιασμένη με γνώμονα την ηλεκτροκίνηση- αρχιτεκτονική που θα φιλοξενήσει την EQS και μετέπειτα την EQE, θα προκύψουν και δύο νέα ηλεκτρικά SUV τα οποία προς το παρόν κατονομάζονται ως EQS SUV και EQE SUV.

Επί του παρόντος η γερμανική φίρμα δεν αποκαλύπτει περισσότερα για τις μελλοντικά ηλεκτροκίνητες εκδοχές των GLE και GLS σημειώνοντας μόνο ότι βρίσκονται υπό εξέλιξη και ότι η σχεδίασή τους «θα είναι καθοριστική για την επιτυχία τους» εξ ου και προς το παρόν θα παραμείνει μακριά από τα… αδιάκριτα βλέμματα.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024