Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιστορική πρόκριση για Τσιτσιπά: Πέρασε στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός

Ιστορική πρόκριση για Τσιτσιπά: Πέρασε στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός

Ο Ελληνας τενίστας κέρδισε εύκολα με 3-0 σετ τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (6-3, 7-6, 6-2) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός

Ο Ελληνας τενίστας κέρδισε εύκολα με 3-0 σετ τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Ο Ελληνας τενίστας έκανε «φύλλο και φτερό» τον Βούλγαρο, που μέχρι τον τέταρτο γύρο δεν είχε χάσει ούτε σετ. Ο 22χρονος πρωταθλητής παίζοντας τένις πολύ υψηλού επιπέδου επικράτησε με 6-3, 7-6 (9), 6-2 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά της χωμάτινης διοργάνωσης που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Αυτός θα είναι ο δεύτερος προημιτελικός σε επίπεδο Grand Slam για τον Στέφανο Τσιτσιπά, μετά το 2019, όταν είχε βρεθεί στους «8» του Αυστραλιανού Οπεν.

Τότε είχε νικήσει τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ και στη συνέχεια αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον Ράφα Ναδάλ.

Αυτή τη φορά, στους «8» του Ρολάν Γκαρός, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Τον Ρώσο, με τον οποίο έπαιξε πριν από λίγες ημέρες στον τελικό του Αμβούργου.

Ένα ματς που είχε στα χέρια του, αλλά «αυτοκτόνησε» και ηττήθηκε με 2-1.

Ευκαιρία για τον Ελληνα τενίστα να πάρει εκδίκηση από τον Ρώσο, ο οποίος επικράτησε με ανατροπή 3-1 σετ του Μάρτον Φούκσοβιτς. Στο σημερινό παιχνίδι ο Στέφανος είχε 23 winners και 30 αβίαστα λάθη, ενώ από την άλλη ο Βούλγαρος είχε 21 winners και 50 αβίαστα λάθη.

Η εικόνα του αγώνα:

Ο Στέφανος μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και με μπρέικ στο δεύτερο game προηγήθηκε με 3-0, ενώ λίγο αργότερα έκανε το 4-1. Στο 9ο game ο Ντιμιτρόφ είχε 3 μπρέι πόιντς, αλλά ο Τσιτσιπάς τα έσβησε και κατάφερε να πάρει το σετ με 6-3.

Στην αρχή του δεύτερου σετ οι δύο τενίστες κρατούσαν με ευκολία τα σερβίς τους. Στο 5ο game ο Τσιτσιπάς δημιούργησε τρία μπρέικ πόιντς, αλλά δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί. Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Στέφανος αποδείχθηκε ψυχραιμότερος, έσβησε δύο σετ πόιντς του Γκριγκόρ και με 11-9 έκανε το 2-0 στα σετ.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι, με τον Ελληνα τενίστα να έχει το πάνω χέρι. Τόσο στο σκορ όσο και ψυχολογικά. Στο τελευταίο σετ ο Στέφανος παρέμεινε συγκεντρωμένος και με δύο μπρέικ έκανε το 6-2 και το 3-0.

Μια σπουδαία εμφάνιση από τον 22χρονο, που απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και όπως δήλωσε χθες ο Πάτρικ Μουράτογλου, μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε τενίστα.

Επόμενος αντίπαλος για τον Στέφανο ο επικίνδυνος, Αντρέι Ρούμπλεφ, τον οποίο όμως ο Ελληνας τενίστα έχει κερδίσει στο παρελθόν και στο πρόσφατο ματς του Αμβούργου έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του τροπαίου.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024