
Brexit : Υφίστανται «σοβαρές αποκλίσεις» με το Λονδίνο, δηλώνει ο Μπαρνιέ
«Σοβαρές αποκλίσεις» εξακολουθούν και υφίστανται με το Ηνωμένο Βασίλειο στη συζήτηση με την ΕΕ για την εμπορική σχέση μετά το Brexit, ανακοίνωσε ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ έπειτα από μια εβδομάδα συνομιλιών στις Βρυξέλλες.
«Σοβαρές αποκλίσεις» εξακολουθούν και υφίστανται με το Ηνωμένο Βασίλειο στη συζήτηση με την ΕΕ για την εμπορική σχέση μετά το Brexit, ανακοίνωσε ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ έπειτα από μια εβδομάδα συνομιλιών στις Βρυξέλλες.
«Για να επιτευχθεί συμφωνία, αυτές οι αποκλίσεις θα πρέπει οπωσδήποτε να ξεπεραστούν τις επόμενες εβδομάδες, υπογράμμισε ο Γάλλος Μπαρνιέ σε ανακοίνωση, αναφέροντας την αλιεία, τη διακυβέρνηση της μελλοντικής συμφωνίας και τις δεσμεύσεις για τη διασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της γηραιάς ηπείρου, ως τα τρία σημεία που παραμένουν υπό αμφισβήτηση.
Ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit δήλωσε πως ο τελευταίος γύρος των εμπορικών συνομιλιών με τη Βρετανία έκλεισε με «επίμονες σοβαρές αποκλίσεις σε θέματα μείζονος σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Πού υπήρξε πρόοδος
Ο Μισέλ Μπαρνιέ σημείωσε ότι υπήρξε νέα πρόοδος όσον αφορά την ασφάλεια των αερομεταφορών και τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων, αλλά είπε ότι δεν υπήρξε καμία πρόοδος σε σχέση με την προστασία των προσωπικών δεδομένων ή την τιμολόγηση του άνθρακα.
Επισήμανε ότι οποιαδήποτε νέα συμφωνία για οικονομικές σχέσεις με τη Βρετανία πρέπει να περιλαμβάνει εγγυήσεις ισότιμων όρων για δίκαιο ανταγωνισμό, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών ενισχύσεων, «ισχυρούς» μηχανισμούς για την επίλυση διαφορών, συμπεριλαμβανομένων των «αποτελεσματικών διορθωτικών μέτρων» και μια συμφωνία για την αλιεία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
- Θρίλερ με την εξαφάνιση της 50χρονης Κινέζας μεταφράστριας – Το σπίτι στην Κηφισιά και το «άνοιγμα» στην Αλβανία
- Ράιτ: «Δεν μπορούσα να έχω παράπονο στον Ολυμπιακό»
- Θεσσαλονίκη: Οι κάμερες, τα κινητά και το προφίλ των δραστών – Πώς ξετυλίγεται το κουβάρι της φονικής επίθεσης
- Φαραντούρης: Σοκαριστική απάντηση Κομισιόν εκθέτει την κυβέρνηση για αφθώδη πυρετό
- Ένας χρόνος μαζί – Η Τζένιφερ Άνιστον δημοσιεύει τρυφερές φωτογραφίες με τον Τζιμ Κέρτις
- Η γιγάντωση του Ολυμπιακού συνεχίζεται – Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσιάζει το νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»


