Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Helmut Lang: Γλυπτά από Saint Laurent ρούχα κι αξεσουάρ

Helmut Lang: Γλυπτά από Saint Laurent ρούχα κι αξεσουάρ

Το 2005, ο πρωτοπόρος του μινιμαλισμού Helmut Lang εγκατέλειψε τη μόδα. Σήμερα δημιουργεί γλυπτά από πλεονάζοντα ρούχα και αξεσουάρ του Saint Laurent

Το 2005, ο πρωτοπόρος του μινιμαλισμού Helmut Lang εγκατέλειψε τη μόδα.

Πέντε χρόνια αργότερα, όταν μια φωτιά στο στούντιό του, στο Μανχάταν κατέστρεψε σχεδόν 9.000 κομμάτια αρχείων, ο σχεδιαστής μόδας εξέλιξε τη δημιουργική του πρακτική και άρχισε να δημιουργεί αλληγορικά γλυπτά σε μορφή τομέμ, που ενσωματώνουν τεμαχισμένα στοιχεία της δικής του δουλειάς, καλυμμένα από κολλώδη ρητίνη, πίσσα, χρυσά φύλλα ή γυαλιστερή λευκή λευκό μπογιά.

Στη σημερινή βιομηχανία μόδας, η προσέγγισή του είναι σε συμφωνία με ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο επαναχρησιμοποίησης υλικών από το νεκρό απόθεμα που καθίστανται ξεπερασμένα στο τέλος μιας σεζόν.

Ο Anthony Vaccarello του Saint Laurent βρήκε εδώ και καιρό έμπνευση στην προσέγγιση του Lang στον σχεδιασμό, από την αισθητική του ως την πρωτοποριακή του απόφαση να ενώσει τους κόσμους της τέχνης και της μόδας, με αποτέλεσμα τη συνεργασία με τους Louise Bourgeois και Jenny Holzer. Ως μέρος του ενδιαφέροντός του για την επαναχρησιμοποίηση και την αναγέννηση ο Vaccarello, διευθυντής δημιουργικού του γαλλικού οίκου κάλεσε τον Lang να δημιουργήσει μια σειρά από γλυπτά που θυμίζουν πυλώνες και κατασκευάστηκαν από συμπαγή αντικείμενα Saint Laurent, συμπεριλαμβανομένων πρωτοτύπων ρούχων και ημιτελών κοσμήματα.

Τα έργα τέχνης στα οποία έχουν προστεθεί βαμμένη ρητίνη και χυτό αλουμίνιο θα παρουσιαστούν σε καταστήματα Rive Droite, του γαλλικού οίκου μόδας στο Παρίσι και στη συνέχεια στο Λος Άντζελες.

Ο επίσημος τίτλος της συνεργασίας είναι «Helmut Lang x Anthony Vaccarello για τον Saint Laurent Rive Droite».

View this post on Instagram

So proud to have done it with you @h_lang_ 🖤

A post shared by Anthony Vaccarello (@anthonyvaccarello) on

«Όταν δουλεύω σε συλλογές, κάποια κομμάτια δυστυχώς δεν ταιριάζουν» ανέφερε ο Vaccarello. «Υπάρχουν κάποια ελαττώματα ή δεν είναι καλά, γι’ αυτό τα βάζουμε στην άκρη. Έδωσα στον Helmut αυτά τα απομεινάρια, αξεσουάρ» τόνισε.

Χαρακτηρίζοντας τον Helmut Lang μακροχρόνια πηγή έμπνευσης όσον αφορά την προσέγγισή του στη μόδα, ο Anthony Vaccarello εξήγησε σε συνέντευξη στον BOF: «Τον θεωρώ στο ίδιο επίπεδο με κάποιον σαν την Coco Chanel για τον τρόπο που έφερε την πραγματικότητα στη μόδα, κάτι που όλοι αντιγράφουν ακόμα.

Ο Helmut ήταν ο πρώτος που τάχθηκε κατά των προσποιητών διαφημιστικών μηνυμάτων, το όραμά του έφερε τους πάντες πίσω στην πραγματική και ουσιαστική ουσία της μόδας».

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024