Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Ανοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας
Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.
Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.
Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες ζητούν μεταξύ άλλων μείωση του αριθμού μαθητών στις αίθουσες (έως 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, επαρκές προσωπικό καθαριότητας, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
Με κεντρικό σύνθημα «η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία δώστε λεφτά για την παιδεία», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές καθώς και ομοσπονδίες και ενώσεις γονέων.
Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν ολοκληρωθεί το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, χωρίς ωστόσο να επεκταθούν, όταν ομάδα αγνώστων έριξε πέτρες, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν κάνοντας ρίψη χημικών.
Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00, για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, με ανάλογες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών να γίνονται και σε άλλες πόλεις της χώρας.


- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
- Οι Στάρμερ και Στέρε φόρεσαν μπλούζες των εθνικών τους ομάδων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442