Η κάμερα του MEGA και η Ευαγγελία Μαρινάκη μπήκαν στην κλινική covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και κατέγραψαν την προετοιμασία των γιατρών που γίνεται με προσεκτικές κινήσεις, χωρίς περιθώρια λάθους

Είναι η στιγμή που η γιατρός θωρακισμένη με διπλά γάντια, ολόσωμη στολή και προστατευτικά γυαλιά μπαίνει στο δωμάτιο ενός ασθενούς με κοροναϊό στην ειδική κλινική covid που έχει δημιουργηθεί στον 3ο όροφο του ΠΑΓΝΗ.

Σε όλα τα δωμάτια έχουν τοποθετηθεί κάμερες οι οποίες συνδέονται με μια κεντρική οθόνη για να μπορούν οι γιατροί να παρακολουθούν τους ασθενείς συνεχώς.

Όσες φορές και να το έχουν κάνει, πάντα τους πιάνει ένα δέος όταν πρέπει να μπουν σε ένα μολυσματικό δωμάτιο. Η προετοιμασία για την είσοδο σε έναν μολυσματικό χώρο δεν είναι εύκολη, απαιτεί χρόνο και προσεκτικές κινήσεις.

Οι ασθενείς είναι φοβισμένοι, έχουν μια μόνιμη αγωνία στα μάτια τους και κάποιες φορές έχουν τρομερή ανάγκη για οξυγόνο.

Η αγωνία όμως αποτυπώνεται και στα μάτια των γιατρών και των νοσηλευτών, εκείνων που δίνουν τον πιο δύσκολο αγώνα για να τους βοηθήσουν έχοντας απέναντι τους έναν ιό απρόβλεπτο, που δεν κάνει διακρίσεις.

Η πιο δύσκολη στιγμή

Η πιο δύσκολη στιγμή στην κλινική είναι όταν ένας ασθενής ξαφνικά παρουσιάζει επιδείνωση και πρέπει επειγόντως να εισαχθεί στην ΜΕΘ.

Μεταξύ των ασθενών που έχουν νοσηλευτεί στην κλινική του ΠΑΓΝΗ υπήρξαν και νέοι άνθρωποι ή κάποιοι που μέχρι να νοσήσουν δεν πίστευαν στον κοροναϊό.

Από την αρχή της πανδημίας η κλινική του ΠΑΓΝΗ έχει ανταποκριθεί στην υγειονομική κρίση. Απόδειξη ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ούτε ένα περιστατικό μόλυνσης υγειονομικού αλλά ο φόβος πάντα υπάρχει τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες τους, ειδικότερα εάν οι συνθήκες δυσκολέψουν τους επόμενους μήνες.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr