Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο, οι εταιρείες που θα εμπλακούν σε αυτή την προσπάθεια «δεσμεύονται να χρησιμοποιήσουν δωρεές, να αποφεύγουν τα κέρδη και να χρησιμοποιούν κλιμακωτές τιμές για να κάνουν τα προϊόντα τους όσο το δυνατόν πιο προσιτά»

Συμφωνία με 16 φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να διασφαλιστεί η ταχεία διανομή εγκεκριμένων εμβολίων για τον κοροναϊό υπέγραψε ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates.

«Είμαι ενθουσιασμένος, καθώς σας ανακοινώνω νέα συμφωνία ανάμεσα σε 16 φαρμακευτικές εταιρείες και το ίδρυμα Gates. Σε αυτή τη συμφωνία, οι εταιρείες δεσμεύονται, μεταξύ άλλων, να οργανώσoυν με χωρίς προηγούμενο ταχύτητα ότι τα εγκεκριμένα εμβόλια θα φτάσουν να διανέμονται εκτενώς όσο το δυνατόν πιο σύντομα» είπε ο ίδιος σε εκδήλωση του ΟΗΕ.

Οι δεσμεύσεις των εταιρειών

Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο, οι εταιρείες που θα εμπλακούν σε αυτή την προσπάθεια «δεσμεύονται να χρησιμοποιήσουν δωρεές, να αποφεύγουν τα κέρδη και να χρησιμοποιούν κλιμακωτές τιμές για να κάνουν τα προϊόντα τους όσο το δυνατόν πιο προσιτά».

Σημειώνεται πως μέσω του ιδρύματος Bill & Melinda Gates και της συμμαχίας Gavi έχει χρηματοδοτήσει με πάνω από 650 εκατομμύρια δολάρια τα περισσότερα υπό ανάπτυξη εμβόλια, η οποία είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά ενός ιδιώτη.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr