Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Το θλιβερό ρεκόρ του Σεπτεμβρίου - SOS εκπέμπουν τα νοσοκομεία

Κοροναϊός: Το θλιβερό ρεκόρ του Σεπτεμβρίου – SOS εκπέμπουν τα νοσοκομεία

Οι δείκτες θνησιμότητας παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις το τελευταίο διάστημα, αφού από δύο την ημέρα που ήταν ο αριθμός των θανάτων τον Αύγουστο, έχει ανέλθει στους πέντε κατά μέσο όρο

Ο Σεπτέμβριος αποδείχθηκε ο πιο φονικός μήνας της επιδημίας, αφού μέσα σε 25 ημέρες έχασαν τη ζωή τους πάνω από 100 άνθρωποι.

Οι δείκτες θνησιμότητας παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις το τελευταίο διάστημα, αφού από δύο την ημέρα που ήταν ο αριθμός των θανάτων τον Αύγουστο, έχει ανέλθει στους πέντε κατά μέσο όρο.

«Είμαστε χειρότερα από το Βέλγιο. Εδώ είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των θανάτων το τελευταίο διάστημα, παρόλο που στο Βέλγιο έχουν πέντε φορές περισσότερα διαπιστωμένα κρούσματα» σημείωσε ο καθηγητής Γενετικής Ιατρικής της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Αρνητικό ρεκόρ νοσηλευόμενων

Καθημερινά, δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα χρίζουν νοσηλείας, με αρκετά να οδηγούνται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, που «εκπέμπουν» σήμα κινδύνου. Χθες, για πρώτη φορά από την αρχή της επιδημίας, οι νοσηλευόμενοι ξεπέρασαν τους 600.

Ο ιός «σφυροκοπά» αλύπητα τα νοσοκομεία της Αττικής, η οποία συγκεντρώνει το 59% των ημερήσιων κρουσμάτων, με αυξητικές τάσεις. Ασθενείς μεταφέρονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία, κλινικές κλείνουν για να δοθούν κρεβάτια για ασθενείς με κοροναϊό, χειρουργεία ακυρώνονται. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται κρεβάτια για Covid περιστατικά.

«Πορτοκαλί» συναγερμός στην Αττική

Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», από τα περίπου 2.500 ενεργά κρούσματα της Αττικής, το 40% εστιάζεται στο κέντρο της Αθήνας. Συνεργεία της πολιτικής προστασίας προχωρούν σε νέο κύκλο ελέγχων σε τουλάχιστον 20 πλατείες και ανοιχτούς χώρους, προκειμένου να σταματήσουν το συνωστισμό.

Παράλληλα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενεργούν εκτεταμένους διαγνωστικούς ελέγχους σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, όπως Κυψέλη, πλατεία Βάθη και πλατεία Αμερικής.

«Όποια προσπάθεια κι αν γίνεται, χρειάζεται πιστή τήρηση των μέτρων. Είναι ο μόνος τρόπος απομόνωσης των πυρήνων μετάδοσης και ανακοπής της πανδημίας» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε «κλοιό» μέτρων τα Τρίκαλα

Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών και η περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, λόγω απότομης διασποράς του κοροναϊού, με τις υγειονομικές αρχές να έχουν επιβεβαιώσει 30 θετικά κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, τα 15 από τα οποία χρεώνονται σε γάμους που πραγματοποιήθηκε στην πόλη.

«Δεν είμαι τόσο βέβαιος ότι οι άνθρωποι είναι προσεκτικοί» υπογράμμισε ο δήμαρχος Τρικάλων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Τα Τρίκαλα, όπως και η Αττική, ανήκουν στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, στις οποίες ισχύουν ειδικοί περιορισμοί, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους σε σημεία με συνωστισμό.

Η καθολική χρήση της μάσκας και ο περιορισμός στις μετακινήσεις των ηλικιωμένων είναι το «εμβόλιο» που κρατά σε «εφεδρεία» η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, πριν ενεργοποιήσει το έσχατο σενάριο του lockdown προκειμένου να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024