Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Βαθύτατη ανησυχία για τη σύλληψη του ακτιβιστή Τζόσουα Γουόνγκ στο Χονγκ Κονγκ

Βρετανία : Βαθύτατη ανησυχία για τη σύλληψη του ακτιβιστή Τζόσουα Γουόνγκ στο Χονγκ Κονγκ

Η Βρετανία εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία της για τη σύλληψη στο Χονγκ Κονγκ του ακτιβιστή της δημοκρατίας Τζόσουα Γουόνγκ

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε σήμερα ότι ανησυχεί βαθύτατα για τη σύλληψη στο Χονγκ Κονγκ του ακτιβιστή της δημοκρατίας Τζόσουα Γουόνγκ, αναφέροντας σε μήνυμά του στο Twitter ότι αυτή αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα των αρχών του Χονγκ Κονγκ που στοχεύουν ακτιβιστές.

«Να σεβαστούν τα δικαιώματα»

«Οι αρχές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ πρέπει να σεβαστούν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών του Χονγκ Κονγκ, όπως αυτά προστατεύονται στην Κοινή Διακήρυξη», δήλωσε ο Ράαμπ.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ συνέλαβε χθες τον 23χρονο Γουόνγκ για συμμετοχή σε μη εγκεκριμένη από τις αρχές συγκέντρωση διαμαρτυρίας τον Οκτώβριο του 2019, και για παραβίαση του νόμου της πόλης κατά της μάσκας, σύμφωνα με ανάρτηση στον λογαριασμό του Γουόνγκ στο Twitter.

Νόμος κατά της μάσκας

Νόμος κατά της μάσκας θεσπίστηκε πέρυσι σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την αστυνομία να εντοπίζει τους διαδηλωτές τους οποίους θεωρούσε ύποπτους για τη διάπραξη εγκληματικών ενεργειών.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στο πρόσωπο στις περισσότερες περιπτώσεις λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024