Το ΜέΡΑ 25 κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι με την άρνησή του να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Γιάνη Βαρουφάκη στη Βουλή «εντάσσει πλήρως τον εαυτό του, την κυβέρνηση και το κόμμα του στο ξενοφοβικό εθνικιστικό μπλοκ της διεθνούς ακροδεξιάς».

Το ΜέΡΑ 25 κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι με την άρνησή του να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Γιάνη Βαρουφάκη στη Βουλή «εντάσσει πλήρως τον εαυτό του, την κυβέρνηση και το κόμμα του στο ξενοφοβικό εθνικιστικό μπλοκ της διεθνούς ακροδεξιάς».

Αποτρεπτική και εχθρική φύση

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό σχετικά με τις ρυθμίσεις που σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, «οι οποίες εκθέτουν τη χώρα διεθνώς, καθώς διαπιστώνουμε σε αυτές προϋποθέσεις με αποτρεπτική και εχθρική φύση για την πολιτογράφηση, μεταναστών που πληρούν όλα τα απαραίτητα κριτήρια για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας».

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», προστίθεται στην ανακοίνωση, «με αυτόν τον τρόπο κατατάσσει την Ελλάδα στις ξενοφοβικές χώρες, των οποίων οι αρχές κάνουν τα πάντα για να εκμεταλλευτούν και να πικράνουν ανθρώπους που είναι έτοιμοι να γίνουν Έλληνες».

Αρνήθηκε να απαντήσει

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 έχει ως εξής:

«Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στον Πρωθυπουργό σχετικά με τις ρυθμίσεις που σχεδιάζει το Υπουργείο Εσωτερικών για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, οι οποίες εκθέτουν τη χώρα διεθνώς καθώς διαπιστώνουμε σε αυτές προϋποθέσεις με αποτρεπτική και εχθρική φύση για την πολιτογράφηση μεταναστών που πληρούν όλα τα απαραίτητα κριτήρια για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με αυτόν τον τρόπο κατατάσσει την Ελλάδα στις ξενοφοβικές χώρες των οποίων οι αρχές κάνουν τα πάντα για να εκμεταλλευτούν και να πικράνουν ανθρώπους που είναι έτοιμοι να γίνουν Έλληνες.

Με δεδομένο μάλιστα ότι στη χώρα μας ζουν και εργάζονται ανελλιπώς μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς, οι οποίοι αφενός έχουν προσφέρει στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου ενώ τα παιδιά τους έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και φοιτούν σε ελληνικά σχολεία, και οι οποίοι αφετέρου έχουν καταβάλει υπέρογκα ποσά για την έκδοση και ανανέωση των αδειών παραμονής για δεκαετίας, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 απηύθυνε το εξής ερώτημα στον Πρωθυπουργό:

«Κατανοείτε κ. Πρωθυπουργέ πως οι πιο συγκεκριμένες διατάξεις εντάσσουν την κυβέρνησή σας στο ξενοφοβικό πολιτικό τόξο των Λε Πεν, Ορμπάν, Τραμπ, Σαλβίνι και Σια με καταστροφικό αντίκτυπο για την εικόνα της χώρας στα μάτια των πολιτισμένων ευρωπαίων που ανησυχούν με τέτοια φαινόμενα συστημικής ξενοφοβίας και εξόφθαλμων ταξικών διακρίσεων;»

Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο αρνήθηκε να απαντήσει εντάσσοντας πλήρως τον εαυτό του, την Κυβέρνηση και το κόμμα του στο ξενοφοβικό εθνικιστικό μπλοκ της διεθνούς ακροδεξιάς».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr