Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ΜέΡΑ25 θα συμμετέχει στις αντιφασιστικές πορείες στη μνήμη του Φύσσα

Το ΜέΡΑ25 θα συμμετέχει στις αντιφασιστικές πορείες στη μνήμη του Φύσσα

«Το ΜέΡΑ25 θα συμμετάσχει και φέτος στην πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα ενώνοντας τη φωνή του με χιλιάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες. Στις 5μμ στο Κερατσίνι και σε άλλες πολλές ακόμα πόλεις της Ελλάδας, θα είμαστε εκεί, στη μεριά των ανθρώπων»

«Το ΜέΡΑ25 θα συμμετάσχει και φέτος στην πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα ενώνοντας τη φωνή του με χιλιάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες. Στις 5μμ στο Κερατσίνι και σε άλλες πολλές ακόμα πόλεις της Ελλάδας, θα είμαστε εκεί, στη μεριά των ανθρώπων» αναφέρει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη με αφορμή τη συμπλήρωση 7 χρόνων από τη δολοφονία του αντιφασίστα καλλιτέχνη από τη Χρυσή Αυγή.

Ενώνουμε τη φωνή μας με το αντιφασιστικό κίνημα

Με σχετική ανάρτησή του στο twitter το ΜέΡΑ25 στέλνει μήνυμα και ενόψει της έκδοσης της απόφασης του δικαστηρίου με το hastag «δεν είναι αθώοι».

Μήνυμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής

«Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Επτά χρόνια μετά, αναμένουμε την καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας για όλα τα εγκλήματα της και με όλες τις επιβαρυντικές περιστάσεις, ως ελάχιστη δικαίωση για τα θύματα της ναζιστικής βίας» δήλωσε η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα και πρόσθεσε:

«20 μέρες πριν την έκδοση της τελικής απόφασης του δικαστηρίου είναι σημαντικό να στείλουμε με την παρουσία μας ένα μήνυμα καταδίκης της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και τσακίσματος του φασισμού σε κάθε γειτονιά».

Η Χρυσή Αυγή στη φυλακή

Όπως κάθε χρόνια έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του η καθιερωμένη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι.

Αντίστοιχες πορείες θα πραγματοποιηθούν επίσης στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Φέτος οι αντιφασιστικές εκδηλώσεις αποκτούν βαρύτερη σημασία αφού σε λίγες ημέρες, στις 7 Οκτωβρίου, αναμένεται η απόφαση της δικαιοσύνης για την νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Με κεντρικό σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί», αλλά και τα «δεν είναι αθώοι» και «η Χρυσή Αυγή στη φυλακή», οργανώσεις της αριστεράς, σωματεία, συλλογικότητες του αντιφασιστικού κινήματος και κινήσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν σήμερα στις 5 το απόγευμα στη συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι.

Επίσης καλούν σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη έξω από το Εφετείο στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας «Δεν είναι αθώοι».

Το κάλεσμα

«Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ,ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από εκείνο το βράδυ, που ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του χρυσαυγιτη Ρουπακιά, δολοφονημένος από το ναζιστικό τάγμα εφόδου της Νίκαιας. Στις 7 Οκτώβρη μετά από 5,5 χρόνια ολοκληρώνεται η δίκη της ΧΑ με την ανακοίνωση της απόφασης από την έδρα. Το αντιφασιστικό κίνημα θα βρεθεί δυναμικά στον δρόμο και στο Κερατσίνι και στο Εφετείο. Στο πλευρό της Μαγδας Φύσσα και της οικογένειάς του Παύλου, στην μνήμη του Σαχζαντ Λουκμάν και για όλους τους ανθρώπους, που έχασαν την ζωή τους, βασανίστηκαν και δέχτηκαν επιθέσεις από τους ναζί.

Απαιτούμε την καταδίκη της ηγεσίας της ΧΑ και του αρχηγού της Μιχαλολιάκου. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία και τάγματα εφόδου, που υπακούν σε άνωθεν εντολές. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μια απόφαση, που θα ρίχνει την ηγεσία «στα μαλακά» θα «δικαιώσει» τους ναζι, θα τους επανανομιμοποιήσει πολιτικά και θα τους επιτρέψει την επιστροφή τους στο προσκήνιο με τα 8 εκατομμύρια από την κρατική χρηματοδότηση στην τσέπη.

Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη στέλνουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα. Οι ναζι στη φυλακή. Η φωνή μας πρέπει να φτάσει έως την έδρα του δικαστηρίου για να καταλάβουν καλά, ότι ακόμη και αν τώρα νιώθουν ασφαλείς από την εξουσία, που κατέχουν, αν αποφασίσουν να οπλίσουν ξανά το χέρι του φασίστα, η Ιστορία θα σταθεί αμείλικτη μαζί τους. Σε μια περίοδο που η Άκρα Δεξιά και ο φασισμός κερδίζουν έδαφος σε Ευρώπη και Αμερική, εμείς, οι χιλιάδες, που τόσα χρόνια στεκόμαστε απέναντι στο σκοτάδι και το πολεμάμε, φωνάζουμε δυνατά. Θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία ελεύθερη, όπου κάθε ζωή είναι ιερή και οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξάρτητα από το χρώμα που έχει το δέρμα τους, από την καταγωγή τους ή την σεξουαλική τους προτίμηση.

Είμαστε όλοι και όλες διαφορετικοί είμαστε όλοι και όλες ίσοι και θέλουμε να περπατάμε με ασφάλεια στον δρόμο χωρίς τον φόβο του ρατσιστή και του φασίστα.

Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη γράφουμε Ιστορία, ανακοινώνουμε την δική μας ετυμηγορία.

Θα είμαστε χιλιάδες

Για να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και φασισμό. Για τον Άνθρωπο

Όλοι όλες στον δρόμο

Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί

Αντιφασιστική πορεία
Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, 5:00 μμ, Κερατσίνι, Μνημείο Παύλου Φύσσα

Αντιφασιστική Συγκέντρωση
Τετάρτη, 7 Οκτώβρη, 10:00πμ, Εφετείο Αθηνών»

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024