Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νάσος Ηλιόπουλος : Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έξι μήνες πετούσε χαρταετό στο ζήτημα των σχολείων

Νάσος Ηλιόπουλος : Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έξι μήνες πετούσε χαρταετό στο ζήτημα των σχολείων

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε ότι η λύση για τα σχολεία, ειδικά στην Αττική, θα ήταν τα τμήματα πρωί-απόγευμα, με τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων στις απογευματινές βάρδιες

«Οι μαθητές έχουν δικαίωμα να υπερασπιστούν τη δημόσια υγεία και να κινητοποιηθούν» διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στο ρ/στ «Παραπολιτικά 90.1 FM», κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ότι «έξι μήνες πετούσαν χαρταετό στο ζήτημα των σχολείων».

«Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που άνοιξε τα σχολεία με περισσότερους μαθητές ανά τάξη, 20.000 λιγότερους αναπληρωτές σε σχέση με το 2019 και χωρίς να διενεργηθούν τεστ. Και τώρα μια σειρά από σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο» υπογράμμισε.

«Όπως κανείς δεν αμφισβήτησε στο πρώτο lockdown ότι το ζήτημα της δημόσιας υγείας είναι πρώτη προτεραιότητα, έτσι και τώρα δεν μπορούμε να αρνηθούμε στους μαθητές να το υπερασπιστούν. Τα αιτήματα των μαθητικών κινητοποιήσεων είναι στην πλειοψηφία τους υπέρ των περισσότερων προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού και καθαριστριών, και λιγότερων μαθητών ανά τμήμα. Θα ήταν λοιπόν τουλάχιστον υποτιμητικό να συκοφαντήσει η κυβέρνηση τους μαθητές 16 και 17 χρονών ως υποκινούμενους στις καταλήψεις ή ως αρνητές της μάσκας» τόνισε αναφορικά με τις σχετικές κινητοποιήσεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φανατικά υπέρ του δικαιώματος στη μόρφωση, και ενάντια σε όποιο αίτημα βάζει μπροστά την άρνηση της μάσκας, που είναι απαραίτητο εργαλείο για όλους».

Μάλιστα, χαρακτήρισε «καταστροφική επιλογή» το ενδεχόμενο εφαρμογής του νόμου κατά των καταλήψεων που υποστηρίζουν εντός της ΝΔ:

«Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τη νέα γενιά που εκφράζει ένα απόλυτα δίκαιο και λογικό αίτημα, και να μην αποκλίνει από την πολιτική επίλυση του προβλήματος, προσφεύγοντας στην καταστολή».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι η λύση για τα σχολεία, ειδικά στην Αττική, θα ήταν «τα τμήματα πρωί-απόγευμα, με τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων στις απογευματινές βάρδιες, ώστε να μην υπάρχει το άγχος της φύλαξης στις οικογένειες που εργάζονται».

«Δεν είναι η καλύτερη λύση, αλλά η πιο ρεαλιστική δεδομένων των συνθηκών» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, αναφερθείς στις συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της δημόσιας υγείας, υπογράμμισε συγκεκριμένα:

«Επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, ώστε να μην γίνουν όλες οι κλίνες ΜΕΘ κλίνες Covid στα δημόσια νοσοκομεία, ουσιαστική εμπλοκή της πρωτοβάθμιας υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ώστε να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία, περισσότερα συνταγογραφούμενα τεστ, προκειμένου να ιχνηλατηθεί η διασπορά του ιού, και ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, αφού καμία μόνιμη πρόσληψη δεν έχει γίνει ακόμη στο ΕΣΥ».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος υπενθύμισε ότι «χθες παραιτήθηκε ο συντονιστής των ΜΕΘ στην Κρήτη, γιατί η σχετική προκήρυξη προσλήψεων αποκλείει ανθρώπους με εμπειρία» και έκανε λόγο για «πολιτική απάτη εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσον αφορά στην αύξηση των ΜΕΘ».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024