Ντακάκια με νεκταρίνια, δυόσμο και γλυκιά μυζήθρα
Όταν ο ντάκος παρασκευάζεται με μπόλικη φαντασία και παίζει με γλυκιές και αλμυρές γεύσεις.
Προετοιμασία 5΄
ΥΛΙΚΑ (για 4-8 μερίδες)
8 παξιμαδάκια χαρουπιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για τα παξιμάδια και το σερβίρισμα
3 ώριμα νεκταρίνια, τριμμένα, με τα ζουμιά τους
1 κ.σ. κίτρινη πιπεριά, σε μικρούς κύβους
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε λεπτές ροδέλες
2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
200 γρ. γλυκιά μυζήθρα Κρήτης
1 κ.σ. κάππαρη
Ανθός αλατιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βρέχουμε τα παξιμαδάκια με λίγο νερό και τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλάδο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα νεκταρίνια με το ζουμί τους, την πιπεριά, το μισό κρεμμυδάκι, τον δυόσμο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι.
Μοιράζουμε το μείγμα πάνω στα παξιμάδια και περιχύνουμε με το ζουμί του. Μοιράζουμε το τυρί και την κάππαρη και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Διακοσμούμε με το υπόλοιπο κρεμμυδάκι.
- Πυρά ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης επέλεξε να στοχοποιήσει με ψέματα τον Κασσελάκη
- Ακρίβεια: Φθίνει η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων – Ανησυχητική η εικόνα της κατανάλωσης
- Πώς έκαναν πιο οικονομικό το ταξίδι τους στην Αθήνα οι οπαδοί της Φιορεντίνα
- ΗΠΑ: Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία
- Λάκης Γαβαλάς: Συνεχίστηκε στο αεροπλάνο η ομοφοβική επίθεση από τον μοναχό- «Του τράβηξα το μούσι»
- Οι παίκτες του Ολυμπιακού θυμούνται την καλύτερη, τη χειρότερη και την πιο αστεία στιγμή της Euroleague (vid)