Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Σε τοίχους του Παρισιού παιδιά παίζουν φορώντας κράνη ιπποτών

Κοροναϊός: Σε τοίχους του Παρισιού παιδιά παίζουν φορώντας κράνη ιπποτών

Ο γάλλος καλλιτέχνης δρόμου Ζιλιέν Μαλάν – γνωστός διεθνώς ως Seth Globepainter – με μια καινούργια σειρά τοιχογραφιών αιχμαλωτίζει την αθωότητα της παιδικής ηλικίας την εποχή του κοροναϊού

Εξακολουθεί να αντιδρά στη συνεχιζόμενη κρίση της πανδημίας Covid-19 ο γάλλος καλλιτέχνης δρόμου Ζιλιέν Μαλάν – γνωστός διεθνώς ως Seth Globepainter – με μια καινούργια, αυτή τη φορά, σειρά τοιχογραφιών όπου αιχμαλωτίζει την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Ζωγραφισμένες σε πολλούς δρόμους του 13ου διοικητικού διαμερίσματος της Πόλης του Φωτός, τα δημόσια έργα τέχνης δείχνουν μικρά παιδιά σε μια φανταστική περιπέτεια ή στη διάρκεια ενός παιχνιδιού: ένα παιδάκι είναι καβάλα σε ένα υπερμεγέθες περιστέρι, ένα άλλο κάνει πολύχρωμες φουσκάλες, ένα κορίτσι κι ένα αγόρι υπερίπτανται του εδάφους για ν’ αγκαλιαστούν.

Κάθε ένα φορά κράνος σιδερόφρακτου ιππότη του Μεσαίωνα, ένδειξη προστασίας της καλής σωματικής τους κατάστασης, αλλά και σημάδι δύναμης και ανθεκτικότητας.

Σε σημείωμα που έστειλε ο γάλλος καλλιτέχνης δρόμου στο Colossal, επισημαίνει ότι το κράνος είναι και αναφορά στην ομιλία του περασμένου Μαρτίου του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στην οποία είπε «Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση» και ζήτησε από τους πολίτες της χώρας να μείνουν σπίτι.

Οι τοιχογραφίες αναπαριστούν το πώς οι Παριζιάνοι αποδέχθηκαν αυτόν τον νέο τρόπο ζωής και έχουν να κάνουν με το «πώς τα παιδιά, ιδιαιτέρως, μοιάζουν να έχουν εύκολα προσαρμοστεί σε αυτόν», όπως υπογράμμισε ο Μαλάν.

«Είναι προστατευμένα με τα κράνη τους, που τα βαραίνουν τόσο. Μπορούν να δουν μόνο μέσα από τα μικρά ανοίγματα στα κράνη, αλλά συνεχίζουν να παίζουν λες και δεν συνέβη τίποτα» πρόσθεσε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024