Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το μαγικό άγγιγμα του Virgil Abloh σε έναν θρύλο των δρόμων

Το μαγικό άγγιγμα του Virgil Abloh σε έναν θρύλο των δρόμων

Ο σχεδιαστής μόδας Virgil Abloh και ο Gorden Wagener συνεργάστηκαν σε μια επανερμηνεία του G-Wagen – ως αυτοκίνητο αγώνων.

Ο σχεδιαστής μόδας Virgil Abloh και ο επικεφαλής σχεδιαστής της Mercedes-Benz, Gorden Wagener συνεργάστηκαν σε μια επανερμηνεία του G-Class της δεκαετίας του 1970 – γνωστού και ως G-Wagen – ως αυτοκίνητο αγώνων.

Στο πλαίσιο του Project Geländewagen, το SUV πολυτελείας διατηρεί τo εμβληματικό σαν κουτί σχήμα του, αλλά είναι πιο χαμηλό και πιο φαρδύ για να έχει μια πιο σπορ εμφάνιση.

«Με το “Project Geländewagen” δημιουργούμε ένα μοναδικό έργο τέχνης που προβάλλει μελλοντικές ερμηνείες πολυτέλειας και την επιθυμία για την ομορφιά και το εξαιρετικό. Το αποτέλεσμα είναι κάτι μεταξύ πραγματικότητας και μέλλοντος» είπε ο Wagener. Στις κόκκινες ζώνες ασφαλείας έχουν χαραχτεί τα επώνυμα και των δύο σχεδιαστών: Abloh and Wagener.

We can finally reveal the impressive art piece created by our Chief Design Officer Gorden Wagener in collaboration with…

Δημοσιεύτηκε από Mercedes-Benz στις Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020

Αρχικά, το G-Class δημιουργήθηκε το 1972 ως στρατιωτικό όχημα, κατά παραγγελία του Σάχη της Περσίας.

Η εκδοχή του ως όχημα χρήσης από πολίτες εμφανίστηκε το 1979 και έκτοτε επανασχεδιάστηκε πολλές φορές. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που επανασχεδιάζεται ως αυτοκίνητο αγώνων. Αντίγραφό του θα πωληθεί στο πλαίσιο της Sotheby’s Contemporary Curated δημοπρασίας και τα έσοδα θα πάνε σε φιλανθρωπική οργάνωση που στηρίζει διεθνείς κοινότητες δημιουργών.

Ο ίδιος ο Abloh είπε ότι το πρότζεκτ είναι μέρος της φιλοδοξίας του να ενθαρρύνει και να στηρίζει νεαρούς δημιουργούς και έρχεται σε συνέχεια των εγκαινίων του ταμείου υποτροφιών ‘Post-Modern’ Scholarship που δημιούργησε ο ίδιος και το οποίο συγκέντρωσε ποσό ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων για να στηρίξει τη βιομηχανία μόδας Μαύρων ντιζάινερ.

«Ο απώτερος στόχος μου σε αυτό το πρότζεκτ με τη Mercedes-Benz είναι να εμπνεύσω νεαρούς καλλιτέχνες, μηχανικούς και ντιζάινερ να αμφισβητήσουν το στάτους κβο, και να πειραματιστώ με τις δικές μου ικανότητες στο ντιζάιν» εξήγησε. «Για μένα, όλο αυτό έχει να κάνει με το να προσφέρω ευκαιρίες σε αυτούς που έρχονται μετά από μένα και να δώσω σε αυτή τη νέα γενιά θεμέλια για επιτυχία, και σε αυτή την περίπτωση με τη Mercedes-Benz και μέσω του δικού μου Virgil AblohTM ‘Post-Modern’ Scholarship Fund» πρόσθεσε.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024