Οι εικόνες που έρχονται από την Καρδίτσα αποτυπώνουν την απόλυτη καταστροφή. Σπίτια και καταστήματα είναι κατεστραμμένα, ενώ δρόμοι έχουν εξαφανιστεί κάτω από τόνους λάσπης

Οι εικόνες που έρχονται από την Καρδίτσα αποτυπώνουν την απόλυτη καταστροφή. Σπίτια και καταστήματα είναι κατεστραμμένα, ενώ δρόμοι έχουν εξαφανιστεί κάτω από τόνους λάσπης.

Τρεις άνθρωποι νεκροί, μια γυναίκα αγνοουμένη, σπίτια κατεστραμμένα, χιλιάδες στρέμματα πλημμυρισμένης γης. Στην Καρδίτσα, η θεομηνία έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο.

Εικόνες καταστροφής

Η εικόνα από ψηλά δείχνει το μέγεθος  της καταστροφής. Ο κάμπος της Καρδίτσας έχει μετατραπεί σε λίμνη. Το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί, ενώ ακόμα και μέσα στην πόλη τα πάντα έχουν σκεπαστεί από τη λάσπη.

Σπίτια κατέρρευσαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά από την καταστροφική δύναμη του νερού. Άνθρωποι γλύτωσαν την τελευταία στιγμή.

Οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν από την περιουσία τους.

Περιουσίες έχουν χαθεί, κτηνοτρόφοι δίνουν αγώνα δρόμου να σώσουν τα ζωντανά τους. Μια μάχη άνιση.

Μέτρα στήριξης κατοίκων και επιχειρηματιών

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ήδη τα πρώτα μέτρα για τους πλημμυροπαθείς, τα οποία περιλαμβάνουν εξάμηνη αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων, οικονομική ενίσχυση 5.000 ευρώ  για τα νοικοκυριά και 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις, ενώ μετά την καταγραφή των καταστροφών θα προχωρήσει άμεσα και η αποζημίωση στους αγρότες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή, όπου στις συναντήσεις που θα έχει με τοπικούς φορείς θα γίνει αποτίμηση των ζημιών.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr