Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρρυθμίες και ασυμμετρίες

Αρρυθμίες και ασυμμετρίες

Αν ξύσει κάποιος το υψηλότατο ποσοστό αποδοχής του Κυριάκου Μητσοτάκη, που κυμαίνεται από 60% έως 70%, θα βρει από κάτω μια κυβέρνηση ασυντόνιστη και μια Κοινοβουλευτική Ομάδα εγκαταλειμμένη.

Αν ξύσει κάποιος το υψηλότατο ποσοστό αποδοχής του Κυριάκου Μητσοτάκη, που κυμαίνεται από 60% έως 70%, θα βρει από κάτω μια κυβέρνηση ασυντόνιστη και μια Κοινοβουλευτική Ομάδα εγκαταλειμμένη. Η προηγούμενη εβδομάδα έφερε στην επιφάνεια όσα κρύβει το χαλί του επιτελικού κράτους.

  • Η Μόρια καταγγέλθηκε επανειλημμένως ως η ντροπή της Ευρώπης, αλλά όταν η ΝΔ έγινε κυβέρνηση υπέκυψε στις αντιδράσεις των κατοίκων και των τοπικών παραγόντων – οι περισσότεροι είναι στελέχη της ΝΔ. Τον Φεβρουάριο, η δημοτικότητα της κυβέρνησης έπεφτε με την ίδια ταχύτητα που εκτοξεύονταν οι χυδαιότητες του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη. Αν δεν υπήρχε η κρίση στον Εβρο, ο λογαριασμός από τις κλωτσοπατινάδες των κατοίκων με τα ΜΑΤ θα ήταν βαρύς. Τα φιλόδοξα σχέδια Μηταράκη έγιναν στάχτη προτού πάρει φωτιά ο καταυλισμός.
  • Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έκρινε μη νόμιμη την αναγραφή της διαγωγής στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το σκεπτικό ήταν ότι οι τίτλοι σπουδών χορηγούνται σε τρίτα πρόσωπα/αρχές για να πιστοποιούν τη φοίτηση και την επίδοση των μαθητών, και η αναγραφή της διαγωγής μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές αξιολογήσεις και εσφαλμένες εντυπώσεις σχετικά με τη μεταγενέστερη συμπεριφορά και προσωπικότητα τους. Τον Ιούνιο ο Πρωθυπουργός είχε αναλάβει ο ίδιος στη Βουλή την υπεράσπιση της απόφασης της Νίκης Κεραμέως. «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το σχολείο να αυτοπεριορίζεται στη μετάδοση μόνο γνώσεων και όχι ήθους» δήλωσε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα μέσο αντιμετώπισης του bullying και άλλων ανατριχιαστικών συμπεριφορών για όποιον είναι γονέας.
  • Η AstraZeneca «πάγωσε» τις δοκιμές για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, οι οποίες ενδεχομένως να ξαναξεκινήσουν σύντομα, χωρίς αυτό να αίρει την απορία γιατί βιάστηκε ο Βασίλης Κικίλιας να προαναγγείλει εμβολιασμούς από την αρχή του νέου έτους, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τρέχει στο παρά πέντε να εξασφαλίσει τις μάσκες στα σχολεία.
  • Το αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη απορρίφθηκε με οριακή πλειοψηφία 4 ψήφων, προκαλώντας ένταση στην ΚΟ της ΝΔ. Πολλοί βουλευτές παραπονούνται όχι για τους ατυχείς χειρισμούς του Σταύρου Καλαφάτη αλλά για τον παραγκωνισμό τους από το Μέγαρο Μαξίμου, με το οποίο μόνος αλλά όχι τακτικός σύνδεσμος είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Δυσφορία προκάλεσε η επιστολή του Κώστα Τσιάρα προς τον Αρειο Πάγο, με την οποία ζητούσε να πληρωθεί η κενή θέση αναπληρωτή της Ελένης Τουλουπάκη και όχι να παυθεί η Εισαγγελέας Διαφθοράς μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της. Το τέχνασμα της συγχώνευσης των Εισαγγελιών Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος δεν έπεισε και ο υπουργός Δικαιοσύνης απέσυρε την επιστολή του.

Οι αρρυθμίες είναι εμφανείς. Οι ασυμμετρίες ορίζονται από τα τεράστια προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, τα οποία απαιτούν εσωτερικό ρυθμό, συνοχή, αποτελεσματικότητα. Επίσης, την αναγνώριση της αντιπολίτευσης, ως έκφραση της πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης. Ιδίως όταν πρόκειται για θέματα όπως η σχέση με την Τουρκία.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024