Ένα άτακτο Brexit θα ήταν καταστροφή για τη Βρετανία και τους πολίτες της, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, στο Reuters, προσθέτοντας ότι τα τελευταία μηνύματα από το Λονδίνο «δε δημιουργούν υπερβολικές ελπίδες για μια συμφωνία».

«Ένα πράγμα είναι σαφές: ένα άτακτο Brexit δε θα ήταν καλό για την Ευρώπη, θα ήταν πραγματική καταστροφή για τη Βρετανία και τους πολίτες της» δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξή του ενόψει των σημερινών εμπορικών συνομιλιών για το Brexit.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση γνωστοποίησε χθες στη Βρετανία ότι δε θα υπάρξει εμπορική συμφωνία εάν προσπαθήσει να πειράξει τη συμφωνία διαζυγίου του Brexit, αυξάνοντας τις προοπτικές για ένα ταραχώδες τέλος σε αυτό το έπος.

Η προειδοποίηση της ΕΕ ήρθε ύστερα από δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ίσως απλώς παρακάμψει βασικά μέρη της Συμφωνίας Αποχώρησης που υπεγράφη τον Ιανουάριο.

Η Βρετανία αντέτεινε ότι θα τηρήσει τη συμφωνία και ότι απλώς προχωρά σε αποσαφηνίσεις, για να αποφευχθούν οι όποιες μελλοντικές νομικές δυσκολίες.

«Όποιος διαπραγματεύεται θα πρέπει πάντα να έχει ως στόχο ένα καλό αποτέλεσμα» δήλωσε ο Σολτς.

«Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτό το ζήτημα, και γι’ αυτόν το λόγο δεν ασχολούμαι καν με εικασίες ως προς το εάν θα επιτευχθεί τελικά μια συμφωνία ή όχι».

«Φυσικά, τα τελευταία μηνύματα από το Λονδίνο δε δημιουργούν υπερβολικές ελπίδες για μια συμφωνία, αλλά και αυτό μπορεί να είναι μια στρατηγική» πρόσθεσε.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr