Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε «καραντίνα» ελληνικά νησιά από Ολλανδία-Βρετανία: Παρέμβαση του υπ. Τουρισμού ζητάει η αντιπολίτευση

Σε «καραντίνα» ελληνικά νησιά από Ολλανδία-Βρετανία: Παρέμβαση του υπ. Τουρισμού ζητάει η αντιπολίτευση

Την παρέμβαση του υπουργείου Τουρισμού και της ελληνικής κυβέρνησης ζητά τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ για την απόφαση της Ολλανδίας να εντάξει τα ελληνικά νησιά στην «πορτοκαλί» λίστα επικινδυνότητας από τον κοροναϊό. Ατυχή χαρακτήρισε την απόφαση της Βρετανίας ο Χ. Θεοχάρης

Την παρέμβαση του υπουργείου Τουρισμού και της ελληνικής κυβέρνησης ζητά τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ για την απόφαση της Ολλανδίας να εντάξει τα ελληνικά νησιά στην «πορτοκαλί» λίστα επικινδυνότητας από τον κοροναϊό.

Νέο πλήγμα για τον τουρισμό

Μάλιστα η αντιπολίτευση μετά την απόφαση της Ολλανδίας να θέτει σε καραντίνα όσους επιστρέφουν στην επικράτειά της από τα ελληνικά νησιά, συμβουλεύοντας ταυτόχρονα τους πολίτες της να αποφεύγουν ταξίδια με προορισμό ελληνικά νησιά, κατηγορεί την κυβέρνηση για αδράνεια καθώς όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση πλήττεται η εικόνα της Ελλάδας ως ασφαλής προορισμός.

Επιπλέον από την αντιπολίτευση επισημαίνεται ότι η απόφαση της Ολλανδίας σε συνέχεια της απόφασης της Βρετανίας να βάλει τα ελληνικά νησιά στην «κόκκινη» λίστα αποτελεί σοβαρό πλήγμα τον ελληνικό τουρισμό.

Σχετικά με την ταξιδιωτική οδηγία της Ολλανδίας για τα ελληνικά νησιά η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «νέο πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό η απόφαση της Ολλανδίας- μετά της Βρετανίας- να επιβάλλει καραντίνα σε όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές στα ελληνικά νησιά».

«Ο Υπουργός Τουρισμού που καλούσε τους τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα ως έναν ασφαλή προορισμό οφείλει να παρέμβει έστω την ύστατη ώρα. Είναι κ. Θεοχάρη όλα τα νησιά μας υψηλού κινδύνου;» διερωτάται η Κατερίνα Νοτοπούλου και καταλήγει:

«Τι ενέργειες έχει κάνει η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί; Το ότι κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, δεν σημαίνει ότι μπορούν να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τους τουρίστες και τον ελληνικό λαό».

Αρνητική και άδικη απόφαση για τη χώρα

«Μετά τη Σκωτία, που πριν μία εβδομάδα έθεσε σε καραντίνα όσους ταξιδιώτες επέστρεφαν από Ελλάδα, κλείνοντας ουσιαστικά τον τουρισμό της προς τη χώρα μας, ήρθε η σειρά της Ολλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην «κόκκινη» λίστα λόγω κοροναϊού και σε 14ήμερη καραντίνα, θα μπαίνουν από την Τετάρτη 6 πμ (ώρα Ελλάδας), όσοι επιστρέφουν στη Βρετανία από 7 ελληνικά νησιά. Το ίδιο έπραξε και η Ολλανδία» επισημαίνει ο Γιώργος Φραγγίδης, υπεύθυνος Τουρισμού του ΚΙΝΑΛ.

«Λίγες ώρες μόνο μετά την παραπάνω ανακοίνωση, η TUI UK έκανε γνωστό ότι αναστέλλει το πρόγραμμα ταξιδίων της προς τρία νησιά και δύο προορισμούς της Κρήτης, από σήμερα μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, δε θα πραγματοποιεί ταξίδια προς Λαγανά (Ζάκυνθος) και Μάλια (Κρήτη) μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020.

Υπό την απειλή της καραντίνας, οι Βρετανοί ταξιδιώτες σπεύδουν μαζικά να επιστρέψουν στη χώρα τους, πριν καν ολοκληρώσουν τις διακοπές τους» προσθέτει ο κ. Φραγγίδης και επισημαίνει:

«Ο ελληνικός τουριστικός κόσμος, που υπολόγιζε σημαντικά στην κίνηση του φθινοπώρου, βρίσκεται σε απόγνωση βλέποντας να κλείνουν μεγάλες αγορές του εξωτερικού, σε μία τουριστική σεζόν που ούτως ή άλλως είναι απελπιστικά μικρή, αφού ξεκίνησε μετ’ εμποδίων τον Ιούλιο.

Δυστυχώς, αν και από την αρχή πανδημίας τονίζαμε ότι χρειάζεται καλύτερος προγραμματισμός και οργάνωση κάνοντας μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις, δεν εισακουσθήκαμε».

Και ο κ. Φραγγίδης καταλήγει: «Το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Εξωτερικών και όλοι οι αρμόδιοι, επιβάλλεται έστω και τώρα να ενεργήσουν άμεσα, με διαπραγματεύσεις και παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, για να ανατραπεί αυτή η ακραία αρνητική και άδικη κατάσταση για τη χώρα μας».

Ατυχής η απόφαση της Βρετανίας

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξη του στο Sky News, χαρακτήρισε «πολύ ατυχή» την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλλει καραντίνα κατά την άφιξή τους επί αγγλικού εδάφους στους ταξιδιώτες από επτά ελληνικά νησιά.

«Δεν δικαιολογείται από τα στοιχεία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «τα τεστ λειτουργούν εξαιρετικά καλά. Έχουμε κάνει εκατοντάδες, χιλιάδες τεστ στα σύνορα. Και βρίσκουμε μόνο 0,2% θετικά τεστ. Αυτό είναι πολύ καλό ποσοστό. Έχουμε χαμηλότερο ποσοστό εντός της Ελλάδας. Νιώθουμε ότι διατηρήσαμε την κατάσταση υπό έλεγχο χάρη σε αυτό το σύστημα».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024