Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανατροπή: Εκτός της «κόκκινης λίστας» της Βρετανίας η Ελλάδα

Ανατροπή: Εκτός της «κόκκινης λίστας» της Βρετανίας η Ελλάδα

Το απόγευμα της Παρασκευής, ανακοινώθηκε η λίστα με τις χώρες που από τις 10 Ιουλίου θα γίνονται δεκτοί στην Βρετανία οι ταξιδιώτες τους χωρίς να έχουν υποχρέωση 14ημερης αυτοαπομόνωσης.

Οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα προς το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι υποχρεωμένοι τελικά να μπαίνουν σε 14ημερα καραντίνα όταν πατούν επί βρετανικού εδάφους.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, ανακοινώθηκε η λίστα με τις 60 περίπου χώρες που από τις 10 Ιουλίου θα γίνονται δεκτοί στην Βρετανία οι ταξιδιώτες τους χωρίς να έχουν υποχρέωση 14ημερης αυτοαπομόνωσης.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν θα περιλαμβανόταν σε αυτό τον κατάλογο.

«Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί αρχικά στον κατάλογο επειδή έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το δικό της σύστημα στις 15 Ιουλίου», είχε δηλώσει ο βρετανός υπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα με την Ελλάδα πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας».

Δείτε τη λίστα από την ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης:

Οι παραπάνω χώρες αναμένεται να χωριστούν στη συνέχεια σε «πράσινες» και «πορτοκαλί», ανάλογα με τη διασπορά του κοροναϊού και τις τυχόν συμφωνίες που έχει κάνει η βρετανική κυβέρνηση με τις χώρες αυτές. Η Ελλάδα αναμένεται να είναι ανάμεσα στις «πράσινες» χώρες, ενώ η Γαλλία – για παράδειγμα – θα βρίσκεται ανάμεσα στις «πορτοκαλί».

Σύμφωνα με το Sky News, εκτός της λίστας της Βρετανίας είναι: οι ΗΠΑ, η Σουηδία, το Μεξικό, η Βραζιλία, η Ρωσία, το Ιράν, η Ινδία, το Πακιστάν, και το Μπανγκλαντές. Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι από τη λίστα λείπει και η Πορτογαλία.

Όλοι οι ταξιδιώτες προς το Ηνωμένο Βασίλειο – είτε είναι Βρετανοί πολίτες είτε ξένοι – θα πρέπει να συμπληρώνουν έγγραφο PLF (Passenger Locator Form).

Sports in

Aπορρίφθηκε από την εισαγγελία το αίτημα του Ντάνι Άλβες για προσωρινή αποφυλάκιση

Αρνητική ήταν η απάντηση της Εισαγγελίας της Βαρκελώνης στο αίτημα του Ντάνι Άλβες να αποφυλακιστεί προσωρινά, μετά την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση σε νεαρή γυναίκα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024