Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπόρις Τζόνσον για το ταξίδι του πατέρα του στο Πήλιο: «Ρωτήστε τον ίδιο»

Μπόρις Τζόνσον για το ταξίδι του πατέρα του στο Πήλιο: «Ρωτήστε τον ίδιο»

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία το «παράνομο» ταξίδι του Στάνλεϊ Τζόνσον στο Πήλιο.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε σήμερα τους πολίτες «να απολαύσουν το καλοκαίρι με σύνεση» ενόψει της χαλάρωσης των περιορισμών της καραντίνας αύριο Σάββατο με βάση την οποία θα ανοίξουν και πάλι οι παμπ για πρώτη φορά έπειτα από περισσότερο από τρεις μήνες.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC και στον δημοσιογράφο Νικ Φεράρι την παραμονή της επαναλειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων ο Τζόνσον έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

Ο βρετανός πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τον πατέρα του, ο οποίος ταξίδεψε στην Ελλάδα παρά την ταξιδιωτική οδηγία για τις διεθνείς μετακινήσεις, και απάντησε ότι η ερώτηση αυτή θα πρέπει να γίνει στον ίδιο. «Θεωρώ ότι γι αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο», είπε.

Κάλυψη στον Στάνλεϊ Τζόνσον και από τον Βρετανό υπουργό Μεταφορών

Ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ταξίδεψε στην Ελλάδα πιθανόν μέσω της Βουλγαρίας παρά την ισχύουσα οδηγία προς τους βρετανούς υπήκοους να αποφεύγουν όλες τις μη απαραίτητες διεθνείς μετακινήσεις, δικαιούνταν να το κάνει, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Μεταφορών.

«Πρόκειται για οδηγία επομένως ο καθένας μπορεί να αποφασίσει τι θα κάνει με την οδηγία», δήλωσε στο Sky News ο Γκραντ Σαπς.

Ερωτηθείς αν ο Στάνλεϊ Τζόνσον δικαιούνταν να ταξιδέψει στην Ελλάδα, ο Σαπς απάντησε: «Ναι, το υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας το κατέστησε σαφές. Εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία».

Στο Πήλιο ο Στάνλεϊ Τζόνσον

Ο 79χρονος πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού και πρώην Βουλευτής των Συντηρητικών ήρθε στην Ελλάδα από το Λονδίνο με ενδιάμεση πτήση από τη Σόφια της Βουλγαρίας, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος με αναρτήσεις στο Instagram.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον είναι εδώ και χρόνια ιδιοκτήτης του ξενώνα Villa Irene στο Χόρτο, τον οποίο νοικιάζει σε ομοεθνείς του. Εξάλλου ως δικαιολογία για το ταξίδι στην Ελλάδα, ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι ήρθε να επιβλέψει ότι εφαρμόζονται στη βίλα τα μέτρα για την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Το βράδυ της Πέμπτης,  κάμερες τον εντόπισαν να δειπνεί μόνος του σε εστιατόριο στην παραλία του Χόρτου.

Σύμφωνα  με δημοσίευμα της Daily Mail ο Στάνλεϊ Τζόνσον, μιλώντας από το μπαλκόνι της βίλας του το απόγευμα της Πέμπτης, φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να εφαρμόσω τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον ξενώνα επειδή εδώ το παίρνουν πολύ σοβαρά. Οι Έλληνες προσπαθούν να σταματήσουν τις απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία αλλά χάρηκαν που με είδαν να έρχομαι. Το μόνο που ήθελαν να μάθουν ήταν από πού έρχομαι και τι κάνω. Μετά μου μέτρησαν την θερμοκρασία και μου πήραν δείγμα δυο φορές. Πρέπει να φτιάξουμε αυτές τις αερογέφυρες το συντομότερο δυνατόν. Από ό,τι έχω δει, η άφιξη των Βρετανών δεν θα αποτελέσει κίνδυνο για τους Έλληνες γιατί εδώ είναι πάρα πολύ προσεκτικοί».

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024