Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Καυστικός ο Ηλίας Μόσιαλος για τους αρνητές της μάσκας

Κοροναϊός: Καυστικός ο Ηλίας Μόσιαλος για τους αρνητές της μάσκας

O Ηλίας Μόσιαλος δεν άφησε ασχολίαστο το κύμα των covidiots, των αρνητών της μάσκας και των συνωμοσιολόγων που έχει βρει γόνιμο έδαφος στην Ελλάδα.

Αντικείμενο περίγελου στο Διαδίκτυο έχουν γίνει οι συγκεντρώσεις κατά της μάσκας που διεξάχθηκαν σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή.

Πέρα από την παράλογη και απερίσκεπτη ιδεολογία των διαδηλωτών, η οποία σχολιάστηκε αρνητικά, οι συγκεντρώσεις αυτές χάρισαν και εικόνες άπειρου κάλλους, όπως αυτή με μια γυναίκα που ποδοπατά πεταμένες μάσκες:

Η παραπάνω εικόνα, που απαθανατίστηκε από φωτογράφο του SOOC, έχει κοινοποιηθεί πολλές φορές και έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά πρωτότυπα memes.

Από την μανία των memes, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και ο Ηλίας Μόσιαλος. Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE μοιράστηκε μια εικόνα, όπου η γυναίκα που πηδάει πάνω στις μάσκες χορεύει μαζί με τον Τζον Τραβόλτα στην ταινία Pulp Fiction.

«Δεν άντεξα», ήταν το βιτριολικό σχόλιο του καθηγητή.

Και το trolling συνεχίζεται…

Και χτες, ο Ηλίας Μόσιαλος δεν άφησε ασχολίαστο το κύμα των covidiots, των αρνητών της μάσκας και των συνωμοσιολόγων που έχει βρει γόνιμο έδαφος στην Ελλάδα.

Η γυναίκα που ποδοπατά τις μάσκες συγκρίνεται με μία που περπατά πάνω σε αναμμένα κάρβουνα… «Η διαφορά μεταξύ τζάμπα μάγκα και μάγκα», σχολιάζει ο κ. Μόσιαλος.

Η νέα γενιά συνωμοσιολόγων της Ελλάδας

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν εξαιρείται από το παγκόσμιο κίνημα των αρνητών της πανδημίας κοροναϊού. Ενδεικτικά είναι τα όσα αποκαλύπτει η έρευνα της Metron Analysis, την οποία δημοσιεύει «Το Βήμα της Κυριακής». Σύμφωνα με την έρευνα στη χώρα μας βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι κάθε λογής παραπλανητικές και συνωμοσιολογικές θεωρίες.

Συγκεκριμένα, σημαντικό τμήμα του πληθυσμού (17%) αντιδρά στη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους. Μάλιστα, ανάμεσα στους νέους, ηλικίας από 17 ως 34 ετών, το ποσοστό φτάνει στο 28%! Από αυτούς το μεγαλύτερο ποσοστό δυσανασχετούντων με τη μάσκα καταγράφεται στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.

Αντιστοίχως, στο ερώτημα «αν υπήρχε ένα εγκεκριμένο και δωρεάν εμβόλιο από το κράτος για τον κοροναϊό, εσείς θα θέλατε να το κάνετε ή όχι;», το 44% των ερωτηθέντων απάντησε «όχι». Το αντίστοιχο ποσοστό σε έρευνα της Gallup στις ΗΠΑ (στο διάστημα 20/7 έως 2/8) ήταν 35%.

Στην Ελλάδα, δηλαδή, το ποσοστό όσων αντιμετωπίζουν αρνητικά ή με καχυποψία το εμβόλιο για τον κοροναϊό είναι υψηλότερο από εκείνο στην Αμερική, όπου το κίνημα των αρνητών του φονικού ιού χρησιμοποιείται πολιτικά από τον Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική του εκστρατεία.

Επιπλέον, στη χώρα μας, η συγκεκριμένη τάση αντιπροσωπεύει μια ευρεία ηλικιακή ομάδα, από 17 ως 54 ετών, η οποία απάντησε ότι δεν θα εμβολιαζόταν για τον κοροναϊό σε ποσοστό που υπερβαίνει το 50%.

Συνολικά υπέρ του εμβολίου απάντησε το 50%, κατά το 44% και 6% «δεν ξέρω δεν απαντώ».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024