Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin Victor: Νεοκλασική...

Aston Martin Victor: Νεοκλασική…

Αναμιγνύοντας παρελθόν και παρόν, το τμήμα «ειδικών αποστολών» της βρετανικής φίρμας, Q δημιούργησε μια one-off πρόταση με ρετρό αισθητική η οποία αποτίει φόρο τιμής στην αρχέτυπη V8 Vantage, αντλώντας από το πάνω ράφι του τεχνολογικού οπλοστασίου της Aston και στοιχεία από την One-77 μέχρι την Vulcan.

To Q Division, το τμήμα ειδικών παραγγελιών και εσωτερικός βελτιωτικός οίκος της Aston Martin αποκαλύπτει το νέο του γοητευτικό supercar project το οποίο προέκυψε κατ’ απαίτηση ενός πελάτη με αδυναμία στην κλασική V8 Vantage που μεσουρανούσε τη δεκαετία του ’80 αλλά και την σύγχρονη τεχνολογία αιχμής των Βρετανών.

Ο λόγος για την Aston Martin Victor, η ελκυστική εμφάνιση της οποίας έχει σμιλευτεί με οδηγό τις πληθωρικές αναλογίες της αρχέτυπης V8 Vantage, αποτίοντας παράλληλα φόρο τιμής στον Victor Gauntlett τον άνθρωπο που επαναπροσδιόρισε την ταυτότητα της φίρμας από την θέση του επικεφαλής το διάστημα 1980-1991, στον οποίο και το νέο supercar χρωστάει το όνομά του.

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές της, αξίζει να σημειωθεί ότι η Victor βασίζεται σε μια τροποποιημένη εκδοχή του monocoque πλαισίου που έκανε πραγματικότητα την One-77 το οποίο στην προκειμένη περίπτωση περιβάλλεται από ανθρακονημάτινα πάνελ που έχουν σχεδιαστεί με ρετρό διάθεση αλλά και γνώμονα την αεροδυναμική. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις και τις δοκιμές που έγιναν σε αεροσήραγγα, η Victor παράγει κάθετη δύναμη που υπερβαίνει τα αγωνιστικών προδιαγραφών μοντέλα της φίρμας.

Για του λόγου το ακριβές, σε ταχύτητες 160 χλμ./ώρα η Victor υπόσχεται 842 Nm κάθετης δύναμης τη στιγμή που η αγωνιστική Vantage GT4 υπολείπεται κατά 300 Nm αυτού του μεγέθους.

Όπως ακριβώς και η κλασική V8 Vantage, η Victor διαθέτει μια αρκετά πλατιά όσο και επιθετική όψη η οποία συμπληρώνεται από ένα ευμέγεθες splitter, στρογγυλά φωτιστικά σώματα και μια γενναιόδωρη σε μέγεθος γρίλια. Στο πίσω τμήμα κυριαρχεί το τετραγωνισμένο μοτίβο όπως ίσχυε για τα σπορ αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’80.

Στην κορυφή της θύρας αποσκευών ξεχωρίζει το ducktail spoiler και χαμηλά ένας χαώδης σε μέγεθος αεροδυναμικός διαχύτης. Η πράσινη σκούρα απόχρωση (Pentland Green) στην οποία βάφεται το αμάξωμα αντλεί και αυτή τις επιρροές της από το χρώμα Buckinghamshire Greeen με το οποίο ήταν συνυφασμένη η V8 Vantage της δεκαετίας του ’80.

Στο εσωτερικό, εκτός από το προφανές μείγμα πολυτέλειας και σπορ αισθητικής, αξίζει να σημειωθεί ότι η Victor διαθέτει στοιχεία που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτήν, μεταξύ των οποίων τα καθίσματα, οι δερμάτινες επενδύσεις σε πράσινες και καφέ αποχρώσεις ενώ η οροφή και το εσωτερικό των θυρών επενδύονται με κασμίρι. Η λαβή του επιλογέα κατασκευάζεται από ξύλο καρυδιάς ενώ το καθαρόαιμο αγωνιστικό τιμόνι αποτελεί μια ανασχεδιασμένη εκδοχή του τιμονιού της Vulcan.

Από την εξωτική Vulcan προέρχονται επίσης τα ελατήρια και τα αμορτισέρ της ενεργής ανάρτησης καθώς και τα συστήματα ελέγχου ενώ το ίδιο ισχύει και για τα carbon κεραμικά δισκόφρενα της Brembo καθώς και για τις ζάντες με το κεντρικό μπουλόνι.

Η ισχύς προέρχεται από τον γνωστό ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 7,3 λίτρων ο οποίος αποδίδει 848 ίππους και 821 Nm ροπής. Μεταδίδεται στον πίσω άξονα με τη συνδρομή ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων, στοιχείο που καθιστά επίσης την Victor την ισχυρότερη Aston Martin με μηχανικό κιβώτιο που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024