Δημοσκόπηση ΝΕΑ Σαββατοκύριακο: Ξεκάθαρο προβάδισμα 17 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Ξεκάθαρο προβάδισμα 17 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη πανελλαδική έρευνα του Φθινοπώρου που δημοσιεύει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ- Σαββατοκύριακο.
Ξεκάθαρο προβάδισμα 17 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη πανελλαδική έρευνα του Φθινοπώρου που δημοσιεύει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ- Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με την έρευνα, κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός παίρνουν θέση, έχοντας εξασφαλίσει «ψήφο εμπιστοσύνης» από το κοινωνικό σύνολο για τη διαχείριση των τριών βασικών θεμάτων που διαμορφώνουν και την πολιτική ατζέντα της περιόδου. Είναι σαφές ότι το βλέμμα της κοινής γνώμης εστιάζει στον κοροναϊό, τα εθνικά και την οικονομική κατάσταση, με ανησυχίες και προσδοκίες που οδηγούν και σε επιμέρους μεταβολές σε σχέση με το πολιτικό κλίμα που καταγραφόταν στη φάση της μεγάλη καραντίνας.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 7%, στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 5,2% και ακολουθούν Ελληνική Λύση στο 3,5% και το ΜεΡΑ25 στο 2,5%.
Παράλληλα οι πολίτες κρίνουν σε ποσοστό 52,3% ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 26,2%.
Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά και στο ερώτημα πόσο πιθανό θεωρείτε το ενδεχόμενο σοβαρού επεισοδίου με την Τουρκία το προσεχές διάστημα, το 63,7% απαντά «πολύ και αρκετά» με το 34,5% να απαντά «λίγο και καθόλου».
Το 69,8% τάσσεται υπέρ της επιδίωξης έναρξης διαλόγου με την Τουρκία για αποκλιμάκωση της έντασης ενώ μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα αν η Ελλάδα πρέπει να κάνει χρήση στρατιωτικών μέσων για να αντιμετωπίσει την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα (49,2% απαντά «ναι και μάλλον ναι» και 47,1% απαντά «όχι και μάλλον όχι»).
Σε ότι αφορά τον κοροναϊού, τέλος, και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, το 52,1% τους κρίνει θετικά και μάλλον θετικά ενώ το 44,1% τους κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά, ενώ με ποσοστά άνω του 80% η πλειονότητα φοβάται για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

- Επικοινωνιακά τεχνάσματα από Μητσοτάκη: Επιτήρηση έργων και υποσχέσεις για παροχές
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Πώς έγιναν δισεκατομμυριούχοι οι 40άρηδες της Κίνας;
- Λέρος: Νεκρός 80χρονος σε τροχαίο – Σοβαρά τραυματισμένη η σύζυγός του
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Πάνω από 400 ουκρανικά drones εξαπολύθηκαν εναντίον της Μόσχας κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Πώς η ζέστη επηρεάζει τη γάτα σας και οι τρόποι για να την προστατεύσετε
- Τραγωδία στην Ισπανία μετά το Μουντιάλ: 13χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)

















![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442