Στους λόγους για τους οποίους η αρμόδια επιτροπή εισηγήθηκε τη χρήση μάσκας στα σχολεία, μίλησε ο καθηγητής Νίκος Σύψας.

Ο κ. Σύψας είπε πως αν η χρήση μάσκας από τα παιδιά γίνει με λάθος τρόπο, αυξάνεται ο κίνδυνος διασποράς του κοροναϊού.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο Νίκος Σύψας, η αρμόδια επιτροπή εισηγήθηκε τη χρήση της μάσκας από τους μικρούς μαθητές, αφενός γιατί ειδικά οι μαθητές του Δημοτικού έχει βρεθεί πως είναι η ασφαλέστερη ηλικιακή ομάδα ως προς την πανδημία και αφετέρου τα παιδιά μαθαίνουν από τους δασκάλους και «μιμούνται» τα άλλα παιδιά γύρω τους, επομένως η χρήση μάσκας θα γίνει μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο κ. Σύψας μιλώντας στο Open δήλωσε ότι οι αποφάσεις και οι οδηγίες των επιστημόνων για την πανδημία αλλάζουν ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε φορά.

Άλλωστε και στις απαραίτητες διευκρινίσεις – οδηγίες για τη χρήση μάσκας στους μαθητές, που επιστρέφουν στα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου, προχώρησε χθες η κυβέρνηση.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου έδωσε οδηγίες για το ποια είναι η σωστή χρήση της μάσκας από τα μικρά παιδιά.

Διαβάστε επίσης: Ποια μάσκα είναι κατάλληλη, πώς πρέπει να τη χρησιμοποιούν οι μαθητές

Όπως διευκρίνισε η κ. Παπαευαγγέλλου, οι υφασμάτινες μάσκες για τους μικρούς μαθητές θα έχουν δύο μεγέθη. Η πιο μικρή μάσκα θα δοθεί στα μικρά παιδιά, για να έχει καλύτερη εφαρμογή στο πρόσωπο και η πιο μεγάλη θα δοθεί στους μεγαλύτερους μαθητές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο