Walk Like An Egyptian : Η ιστορία ενός τραγουδιού που σάρωσε τα charts
Μεγάλη επιτυχία του 1986 από το συγκρότημα των Bangles, ενός γυναικείου τρίο της ποπ και ροκ μουσικής, που διακρίθηκε ιδιαίτερα τη δεκαετία του ‘80.
Μεγάλη επιτυχία του 1986 από το συγκρότημα των Bangles, ενός γυναικείου τρίο της ποπ και ροκ μουσικής, που διακρίθηκε ιδιαίτερα τη δεκαετία του ’80. Περιέχεται στο άλμπουμ των Bangles Different Lights, που κυκλοφόρησε στις αρχές της ίδιας χρονιάς.
Ο συνθέτης Λίαμ Στέρνμπεργκ εμπνεύσθηκε το «Walk Like An Egyptian» («Περπατώντας σαν Αιγύπτιος») το 1984, όταν είδε κάποιους ανθρώπους να περπατούν αδέξια σε ένα φέριμποτ, προσπαθώντας να κρατήσουν την ισορροπία τους, γεγονός που του έφερε στη μνήμη φιγούρες από αρχαίες αιγυπτιακές τοιχογραφίες.
Αρχικά το προόριζε για την τραγουδίστρια Τόνι Μπέιζιλ, γνωστή από την επιτυχία της Mickey του 1981. Όταν αυτή αρνήθηκε, άρπαξε την ευκαιρία ο παραγωγός Ντέιβιντ Κον. Αγόρασε τα δικαιώματα του τραγουδιού και το προσέφερε στις Bangles, που έψαχναν εναγωνίως ένα κομμάτι για να συμπληρώσουν το άλμπουμ τους.
Το Walk Like An Egyptian κυκλοφόρησε σε σινγκλ την 1η Σεπτεμβρίου 1986 και γρήγορα σάρωσε τους πίνακες επιτυχιών σε όλο τον κόσμο. Στις 20 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς ανέβηκε στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών και παρέμεινε στην κορυφή για τέσσερις εβδομάδες.
Πηγή : Σαν Σήμερα
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
- Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1: Σοκ για τους Καταλανούς και «φωτιά» στη La Liga! (vid)
- Γροιλανδία: Η ΕΕ σχεδιάζει αντίποινα με δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442