Γ.Γ. υπ. Παιδείας στο MEGA: Είμαστε πανέτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων
Αυτό που μένει είναι να δοθεί το «πράσινο» φως από τους ειδικούς για την ημερομηνία.
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Σίσσυ Γκίκα, για το άνοιγμα των σχολείων και την προετοιμασία που έχει γίνει.
Σύμφωνα με την κυρία Γκίκα, οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα γίνουν αύριο (1/9) από την υπουργό, Νίκη Κεραμέως, έχοντας λάβει υπόψη και μελετήσει όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών.
Παρ’ όλ’ αυτά, οι προετοιμασίες έχουν ήδη γίνει και όπως υποστήριξε η κυρία Γκίκα, τα σχολεία είναι πανέτοιμα για να ανοίξουν στις 7/9.
«Έχουμε φροντίσει για την στελέχωση με διορισμούς για πρώτη φορά έπειτα από 10 χρόνια, έχουν βγει οι καινούριοι πίνακες του ΑΣΕΠ, οι καθαρίστριες βρίσκονται στη θέση τους, ενώ όλα τα σχολικά κτίρια είναι εφοδιασμένα με αντισηπτικά και απολυμαντικά.
Αυτό που μένει είναι να δοθεί το «πράσινο» φως από τους ειδικούς για την ημερομηνία.
Τέλος, για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος κοροναϊού το χειμώνα και το κλείσιμο των σχολείων, η κυρία Γκίκα υποστήριξε πως «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αλλά είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο».
- H Δύση φοβάται πως η Ρωσία τοποθέτησε Ορέσνικ στη Λευκορωσία
- Συμβούλιο Ασφαλείας: Έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα για την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ
- Γουινέα: Ομάδα ενόπλων «εξουδετερώθηκε» στην πρωτεύουσα Κονακρί, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες
- Χιόνι και πάγος δημιουργούν προβλήματα στις συγκοινωνίες των ΗΠΑ – Στα λευκά η Νέα Υόρκη
- Μιανμάρ: Οι εκλογές διεξάγονται σε ένα κλίμα βίας και καταστολής λέει ο ΟΗΕ
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»