
Βάσεις 2020 : «Βατερλώ» σε πολλά τμήματα, εισαγωγή με βαθμολογία κάτω από τη βάση
Πτώση στα περισσότερα πανεπιστημιακά τμήματα καταγράφουν οι βάσεις εισαγωγής που ανακοινώθηκαν σήμερα, ενώ σε ιστορικό χαμηλό κινούνται οι ιατρικές σχολές
Πτώση στα περισσότερα πανεπιστημιακά τμήματα καταγράφουν οι βάσεις εισαγωγής που ανακοινώθηκαν σήμερα, ενώ σε ιστορικό χαμηλό κινούνται οι ιατρικές σχολές.
Η περίοδος της καραντίνας για τον κοροναϊό αφήνει το αποτύπωμά της και στις πανελλαδικές, αφού σχεδόν τα μισά τμήματα θα δεχθούν εισακτέους που έγραψαν κάτω από τη βάση.
Η Μάρθα Μπόλλα, που εισάγεται ανάμεσα στους πρώτους στη Φιλοσοφική της Θεσσαλονίκης, επιστράτευσε όλε τις δυνάμεις της για να μη βρεθεί στην αντίπερα όχθη.
«Πολλοί δυσκολεύτηκαν και δεν μπόρεσαν να αποδώσουν».
«Βατερλώ» σε πολλά τμήματα
Το «βατερλό» των βάσεων αποτυπώνεται σε τρία τμήματα. Στο τμήμα Δασολογίας στο Καρπενήσι η βάση είναι 625 μόρια, 875 στην Επιστήμη Βιοσυστημάτων στο Μεσολόγγι, ενώ στο τμήμα Περιβάλλοντος στη Ζάκυνθο η βάση είναι 900 μόρια. Ακόμη και καθηγητικές σχολές καταποντίστηκαν όπως το Μαθηματικό της Σάμου, με βάση 3.125 μόρια.
Εντυπωσιακή η πτώση και στην Ιατρική. Στην Αθήνα η βάση εισαγωγής είναι 18.250 μόρια, στη Θεσσαλονίκη 18.075 και στην Αλεξανδρούπολη 17.400 μόρια.
«Έπεσε» η ιστοσελίδα του υπουργείου
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, όπου είχαν αναρτηθεί τα αποτελέσματα, δε βοήθησε να δοθεί γρήγορα τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, καθώς υπήρξαν πολλά προβλήματα που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις.
- Ματιέ Κασοβίτς: «Είμαστε όλοι κλέφτες» – Aκυρώνει τους εχθρούς της ΑΙ στο σινεμά, προφητεύει το αύριο
- Super League: Η βαθμολογία των πλέι άουτ μετά την 4η αγωνιστική (pic)
- Η ανθρωπότητα στον κλοιό της πυρηνικής απειλής – Nομπελίστας προειδοποιεί ότι μπορεί να μην υπάρξει αύριο
- Βουλή: Ο μοναδικός βουλευτής που ψήφισε κατά σε όλες τις άρσεις ασυλίας – Πιο «γαλάζιος» και από τους «γαλάζιους»
- Ολλανδία: Η εισαγγελία ζητά ποινή κάθειρξης 30 ετών για Σύρο που κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
- Εκτόξευση σχεδόν 25% στις τιμές αεροπορικών εισιτηρίων – Σε κλοιό πιέσεων οι εταιρείες


