Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ : Είτε κυρώσεις τώρα στην Τουρκία είτε φρεγάτες όταν θα είναι αργά...

ΣΥΡΙΖΑ : Είτε κυρώσεις τώρα στην Τουρκία είτε φρεγάτες όταν θα είναι αργά…

Την ανάγκη η κυβέρνηση να επιδιώξει την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ κατά της Τουρκίας, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκαλεί τον πρωθυπουργό για καθυστέρηση. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ το δίλημμα είναι ή κυρώσεις τώρα ή φρεγάτες όταν θα είναι αργά. Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις με τη ΝΔ για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Ιόνιο

Την ανάγκη η κυβέρνηση να επιδιώξει την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ κατά της Τουρκίας, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και εγκαλεί τον πρωθυπουργό για καθυστέρηση. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Ή κυρώσεις τώρα ή φρεγάτες όταν θα είναι αργά…

«Από τις 11.12.2019 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, είχε αναδείξει την αδράνεια της κυβέρνησης τονίζοντας ότι «είτε θα υπάρξει η πολιτική των ευρωπαϊκών κυρώσεων τώρα, είτε η πολιτική των ελληνικών φρεγατών ύστερα, όταν θα είναι πια αργά».

Με καθυστέρηση σχεδόν ενός έτους και την Τουρκία να έχει αποθρασυνθεί τελείως, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του εγείρουν πλέον το θέμα των κυρώσεων για την τουρκική επιθετικότητα, στο πλαίσιο της ΕΕ».

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι «αντί για μεγαλοστομίες εσωτερικής κατανάλωσης για δήθεν «κυρώσεις που θα δαγκώνουν», περιμένουμε από την κυβέρνηση απτά αποτελέσματα: Σαφείς ισχυρές κυρώσεις στο τραπέζι και την Ελλάδα πρωταγωνίστρια – όχι απούσα – στον ευρωτουρκικό διάλογο».

Πολιτική εξαπάτηση

Στο μεταξύ συνεχίζεται και εκτός η βουλή η χτεσινή αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Ιόνιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε βίντεο με περσινές δηλώσεις των Γιώργου Κουμουτσάκου (τότε τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ ως αντιπολίτευσης), Βασίλη Κικίλια (τότε τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ ως αντιπολίτευσης), Άδωνι Γεωργιάδη, Θάνου Πλεύρη και Άγγελου Συρίγου, οι οποίοι είχαν εναντιωθεί στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 μίλια όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχαν εξαγγείλει το μέτρο αυτό.

Το βίντεο έχει τον εύγλωττο τίτλο «φετινή ΝΔ vs περσινή ΝΔ» και χρεώνει στη ΝΔ «πολιτική εξαπάτηση».

Πρόσκληση – πρόκληση

Την ίδια ώρα μέσω twitter διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το ίδιο θέμα ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Αποδέχομαι την πρόκληση-πρόσκληση να συζητήσουμε για την εξωτερική πολιτική όποτε θέλουν» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης κ. Κουμουτσάκος.

Πολύ ευχαρίστως απάντησε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατρούγκαλος λέγοντας ότι οι προφανείς αντιφάσεις για την αιγιαλίτιδα ζώνη στο Ιόνιο και η διγλωσσία δεν είναι προσωπικό πρόβλημα του κ. Κουμουτσάκου αλλά πρόβλημα στρατηγικής της ΝΔ.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024