Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: «Η περσινή ΝΔ κατηγορεί τη φετινή»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η περσινή ΝΔ κατηγορεί τη φετινή»

Με τη φράση «όταν η περσινή ΝΔ κατηγορεί τη φετινή» τιτλοφορείται το βίντεο που δημοσίευσε ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να σχολιάσει την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη από τα έξι στα 12 μίλια στη Δύση.

Με τη φράση «όταν η περσινή ΝΔ κατηγορεί τη φετινή» τιτλοφορείται το βίντεο που δημοσίευσε ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να σχολιάσει την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη προς δυσμάς, από τα έξι στα 12 μίλια στη Δύση.

Στο βίντεο, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, υπάρχουν οι θέσεις του Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος με αφορμή την εξαγγελία του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο σημείωνε πως «ο κ. Κοτζιάς χώρισε τη χώρα στη μέση».

«Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση, με φθηνούς εντυπωσιασμούς υποσκάπτει θεμελιώδεις θέσεις της εξωτερικής μας πολιτικής» συμπλήρωνε τότε ο κ. Κουμουτσάκος.

Παράλληλα, στο βίντεο υπάρχει και απόσπασμα από τηλεοπτική συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος χαρακτήριζε λάθος τη συγκεκριμένη κίνηση, υπογραμμίζοντας πως έτσι αναγνωρίζεται η ιδιαιτερότητα του Αιγαίου και συνεπώς αναγνωρίζονται και οι διεκδικήσεις της Τουρκίας εκεί.

Απαντώντας στη φράση «η Ελλάδα μεγαλώνει» που είπε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί τις δηλώσεις του Θανάση Πλεύρη, ο οποίος τόνιζε πως η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε με ένα πανηγυρικό λόγο να δείξει στον κόσμο ότι παραδίδει την Ελλάδα μεγαλύτερη από όση τη βρήκε. Ωστόσο, ο κ. Πλεύρης σημείωνε την ύπαρξη μιας κερκόπορτας, εννοώντας την αποδοχή της χώρας ότι υπάρχει διαφορετικό καθεστώς στο Ιόνιο σε σχέση με το Αιγαίο.

Στο ίδιο κλίμα, και ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος, που τότε ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος σημείωνε πως με το να γίνει η επέκταση στο Ιόνιο, χωρίς να περιληφθεί ένα τμήμα του Αιγαίου, «επιβεβαιώνουμε την τουρκική άποψη».

«Προσχωρούν στη ρητορική και στην επιχειρηματολογία της Τουρκίας» έλεγε από την πλευρά του ο Βασίλης Κικίλιας, από τη θέση του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας.

«Το παρόν αποτελεί προϊόν πολιτικής εξαπάτησης. Τα πρόσωπα, τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι περσινές και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή πραγματικότητα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας τη φράση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα για τη διαφορετική στάση που κράτησε η Νέα Δημοκρατία στις Πρέσπες και τώρα στο Αιγαίο.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024